28 / 03 / 2024

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.



Adana'da tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren meslek odaları, sendikalar ve dernekler  Adana  Tarım Platformu’nu kurdu. 

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, sermaye lehine politikaların tarım ve hayvancılığın bitme noktasına getirdiğini belirterek tarımsal üretimde dışa bağımlılığın ve emek düşmanı politikaların son bulmasını istediklerini ifade etti.

"TARIMSAL ÜRETİM GİRDİLERİNDE DIŞA BAĞIMLILIK ARTTI"

Korkut, açıklamada neoliberal tarım politikaları sonucunda; piyasayı düzenleyen tarımsal KİT’lerin özelleştirilmesi, kamu kurumlarının ve üretici kooperatiflerinin işlevsizleştirilmesi ile tarımsal desteklerin azaltılması sonucu küçük üreticilerin büyük şirketler karşısında korumasız bırakıldığına dikkat çekti. Korkut, “Girdilerde ve ürünlerde dışarıya bağımlılık arttı, alan tümüyle kâr mantığıyla çalışan özel sektörün insafına terk edildi, üreticiler ve tüketiciler sürekli kaybeden taraf oldu” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön