24 / 04 / 2024

Adana Ceyhan'daki tarım arazileri mecliste konu oldu!

Adana Ceyhan'daki tarım arazileri mecliste konu oldu!

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Çukurova Tarım İşletmeleri Müdürlüğü uhdesindeki bazı arazilerin satışı TBMM gündemine taşındı..



Adana Ceyhan daki tarım arazileri mecliste konu oldu!

 

MHP  Adana  Milletvekili Muharrem Varlı, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Çukurova Tarım İşletmeleri Müdürlüğü uhdesindeki bazı arazilerin satışına ilişkin soru önergesi hazırladı. Varlı sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya sordu.

 

Varlı önergesinde "6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırlan Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hâzineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe girmiş ve uygulanmıştır." dedi.

 

"Anılan kanunun 12.maddesinin (12) bendinde;
“(12) Mülkiyeti Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğüne ait olan, hâlihazırda gerçek kişiler tarafından kullanılan Konya ili, Sarayönü ilçesi, Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü ile Adana ili, Ceyhan ilçesi, Çukurova Tarım İşletmesi Müdürlüğü uhdesinde bulunan ve işletme bütünlüğünü bozmayan arazilerin kullanıcıları tarafından; bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde adı geçen Genel Müdürlüğe başvurulması ve geriye dönük beş yıllık ecrimisil bedelinin ödenmesi kaydıyla, bu araziler anılan Genel Müdürlük tarafından belirlenen rayiç bedelin yüzde yetmişi üzerinden ve bu Kanunda belirtilen satış ve ödeme şartlarıyla kullanıcılarına doğrudan satılır. Birden fazla kullanıcısı bulunan ve bu maddeye göre kullanıcılarına doğrudan satılacak olan arazilerin ifrazı hâlinde yüzölçümünün 5403 sayılı Kanunda belirtilen bölünemez büyüklüğün altına düşmesi durumunda, bu araziler; 5403 sayılı Kanunda belirtilen bölünemez büyüklüğün altına düşmemek kaydıyla, diğer kullanıcıların yazılı olarak muvafakat vermesi durumunda talep eden kullanıcılarına doğrudan satılabilir.” denilmektedir" diyen Varlı konuya ilişkin 4 soru sordu.

 

Varlı'nın soruları


1- Adana ili, Ceyhan ilçesi, Çukurova Tarım İşletmesi Müdürlüğü uhdesinde bulunan ve işletme bütünlüğünü bozmayan arazilerin satın alınmasına yönelik müracaat sayısı nedir?

 

2- Anılan arazilerden hak sahibi kaç vatandaşımız arazisini alabilmiştir?

 

3- Hak sahibi olduğu halde arazisini alamayan vatandaşların arazileri kimler tarafından alınmıştır?

 

4- Anılan konu hakkında Bakanlığınıza yapılan şikayet veya açılan dava bulunmakta mıdır?



 


Geri Dön