27 / 04 / 2024

Sudan'daki tarım arazileri İzmirli yatırımcılara açılacak!

Sudan'daki tarım arazileri İzmirli yatırımcılara açılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, NTV ve Özgencil Grup iş birliğiyle ikincisi düzenlenen Ege Ekonomik Forum'unda konuştu. Pakdemirli, Sudan'daki tarım arazilerinin İzmirli yatırımcılara açılacağını söyledi.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, NTV ve Özgencil Grup iş birliğiyle ikincisi düzenlenen Ege Ekonomik Forum'unda önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tarım ve gıda projeksiyonları konularında değerlendirmelerde bulunan Pekdemirli, tarımın savunma sanayisinden daha önemli bir alan olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin Afrika'da yürüttüğü çalışmaların zaman zaman eleştiri konusu olduğunu belirten Pakdemirli, "Bu hafta Sudan'daydım. Afrika konusu da speküle ediliyor. 'Ne işiniz var' diyorlar. Gıda arz güvenliği bizim stratejik konularımızdan biri. Diğer ülkelerin ne işi varsa bizim de o işimiz var Afrika'da. Dünyada tüm ülkeler bu işi yaparken biz sadece sınırlarımız içinde kalmamalıyız, ufka bakıp ne yapmamız gerektiğine karar vermemiz lazım.

Sudan'daki arazi Türkiye'deki ekilebilir alanın yüzde 10'u ve bize bedelsiz teklif edilmiş. Almasa mıydık? Devlet olarak tarım yapma niyetimiz yok, önümüzdeki günlerde bu tarım arazilerini kullanmaları için iş adamlarımıza açacağız. İzmirli iş adamlarımız yatırım yapmak istiyorsa bu konuda İzmir'e pozitif ayrımcılık yapabiliriz" diye konuştu.

Tarımın çok eleştiri alan bir konu olduğunu, haksız eleştirilerle de karşılaştıklarını söyleyen Bekir Pakdemirli, sözlerine şu şekilde devam etti: "Herkes okumadan alim, yazmadan katip. Birileri eleştiriyor. Diyor ki 'bakan staj yapsın.  İzmir  milletvekili. Kelli felli adam. Bakıyorum yüksek okul mezunu, spekülasyon yapıyor. Ben 25 senemi verdim. Bu konuyu biliyorum. Milletvekillerimiz çalışacak, doğru eleştirilerle gelecekler."


Geri Dön