24 / 04 / 2024

Zimbabveli gençlerden konut inşası için Türk yatırımcılara çağrı!

Zimbabveli gençlerden konut inşası için Türk yatırımcılara çağrı!

Afrika'da bulunan Zimbabve ülkesinin 2 milyon konut ihtiyacı bulunuyor. Ülkede bulunan gençler yatırım için Türk yatırımcılara çağrıda bulundu.



Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) üniversitelerden mezun olmuş Zimbabveli gençler ülkelerinin konut ihtiyacının giderilmesi için Türk yatırımcılara çağrıda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türk okullarında eğitim aldıktan sonra Türk firmalarında tecrübe sahibi  olan Zimbabveli genç girişimcilerin 2017 yılında kurduğu firma, faaliyetlerini başkent Harare'de devam ediyor.

Bugüne kadar konut, showroom ve konferans salonu inşa eden firma, 65 daimi personel istihdam ederken gelecekte daha büyük projeler hayata geçirmeyi amaçlıyor. Firmanın kurucularından Tanaka Muswerakuenda, Walter Sithole ve Locadia Masara, Türkiye ve KKTC'den Zimbabve'ye uzanan girişimcilik tecrübelerini paylaştı.

Zimbabveli gençlerden konut inşası için Türk yatırımcılara çağrı!

Kingswood Genel Müdürü Muswerakuenda, Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 2015'te mezun olduktan sonra ilk saha tecrübesini Lefkoşa'da Hala Sultan Camisi'nin restorasyon çalışmalarında elde ettiğini dile getirdi. 2016'da ülkesine dönerek Zimbabve'de faaliyet gösteren bir Türk inşaat firmasının lüks konut projesinde çalıştığını dile getiren Muswerakuenda, ekip arkadaşlarıyla bu projede elde ettikleri deneyimin firmanın kuruluşunda önemli pay sahibi olduğunu dile getirdi.

 Zimbabve'nin gelişen bir ülke olarak yatırımcılar için avantajlı bir pazar olduğunu belirten  Muswerakuenda,"Ülke hızla büyürken, özellikle Harare'de çok sayıda şantiye ve inşaat aracı göreceksiniz. Ülkenin 2 milyon konut ihtiyacı var. Zimbabve'de emlak sektöründe büyük fırsatlar var." şeklinde konuştu.

Yabancı yatırımcılara ihtiyaç var

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden 2015'te mezun olan şirketin proje müdürü Walter Sithole ise firmanın 2020'de 2 milyon dolar değerinde bir elektronik showroom inşasını üstlendiğini söyleyerek "Şu anda Harare'de bir konferans salonu inşa projesini yürütüyoruz." dedi.

Sithole, Ekim ayında bir hotel inşası projesini hayata geçireceklerini söylerken "Firma olarak toplu konut ve altyapı projelerine de odaklanıyoruz. Zimbabve ekonomisine katkı sağlayacak ve standartları yükseltecek büyük işler yapmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

İş Geliştirme Müdürü Masara da lisans üstü eğitimini Akdeniz Üniversitesi'nde kamu yönetimi alanında bitirdiğini dile getirdi.

Kingswood'un geleceğe yönelik büyük potansiyele sahip olduğunun altını çizen Masara, "Genç ve enerjiğiz. Şu ana kadar yaptığımız işlerle gurur duyuyoruz, bundan sonra daha da büyük işler yapmak istiyoruz. Bunun için bize tanıdık olan Türk yatırımcıları başta olmak üzere ortaklıklar geliştirebileceğimiz yabancı yatırımcılara ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!


Geri Dön