18 / 04 / 2024

adanada müteahhitler arsa bekliyor

adanada müteahhitler arsa bekliyor

Kulak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Adana'da müteahhitlerin, yerel yönetimlerden yeni konut arsa üretmeleri beklentisi içinde olduğunu söyledi.

Müteahhitler Anadolu’daki büyük şehirlere yöneldi!

İstanbul’da konutta arz yoğunluğu sürüyor. Pazara bakıldığında arsa kaynaklı olarak konutların fiyatı yükseliyor. Müteahhitler Anadolu’daki büyük şehirlere yöneliyor. 

Müteahhitler, şirketlerden arsa almak istemiyor!

Müteahhitler arsayı mümkün olduğu kadar şirket yerine şahıslardan almayı tercih ediyorlar ve bu şekilde de vergi kaybı oluşuyor. 

Mersinli müteahhitler yeni projeler için arsa istiyor!

Mersinli müteahhitler yoğun göçler nedeniyle nüfusu 2 milyona ulaşan kentte yüksek arsa fiyatları yüzünden yeni proje üretilemediğini belirterek, acilen yeni alanların imara açılmasını istiyor.

Süleyman Akbıyık: Müteahhitler borçlanarak inşaat yapıyor!

Müteahhitlerin son zamanlarda zorluklar yaşadığını ifade eden Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, inşaat sektöründeki olumsuzğun önce yabancılara konut satışların durmasıyla başladığını söyledi.

ANGIAD ve Müteahhitler Birliği inşaat sektörünün sorunlarını konuştu!

ANGIAD Başkanı Fatma Semiz, dernek üyeleriyle, Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti. Toplantıda inşaat sektörünün yurt içinde ve yurt dışındaki sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

Konya Müteahhitler Birliği KONESOB'u ziyaret etti!

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirci ve Yönetim Kumlu üyeleri, KONESOB'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Müteahhitler Adana'daki arsa sorununu çözdü!

İmarlı arsa bulunamadığı için Adana'da ev fiyatları, İstanbul'daki boğaz manzaralı evlerle aynı fiyata satılmaya başlarken, Adanalı müteahhitler için çözümünü buldu.

Müteahhitler fiyat farkı kararnamesi istiyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için "fiyat farkı kararnamesi" çıkarılmasını istedi.

Müteahhitler fiyat farkı kararnamesi çıkarılmasını istiyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için 'fiyat farkı kararnamesi' çıkarılmasını istedi.

Müteahhitler için fiyat farkı kararnamesi çıkarılacak mı?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için 'fiyat farkı kararnamesi' çıkarılmasını istedi.

Türk müteahhitler, Cezayir'de 17 proje ile ilk sırada!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Cezayir, müteahhitlerimizin proje üstlendikleri ülkeler arasında ön sıralarda yerini aldı ve inşaat sektörü açısından önemli pazarlardan biri olarak gündemdeki yerini korudu.

Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun yapması gerekiyor. Peki, müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım diyorsanız

Kaliteli müteahhitler inşaatta kaliteyi artırır!

Lik Yapı Genel Müdürü Mehmet Kurt, "Mudanya'ya kaliteli müteahhitler gelirse, inşaatların kalitesi artar, bu da daire fiyatlarını etkiler, daireleri daha değerli kılar. Terk edilmiş, yarım kalmış projeler tedirginlik yaratıyor" dedi.

adanada müteahhitler arsa bekliyor Haberi

adanada müteahhitler arsa bekliyor

Türkiye'de daire fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterilen Adana'daki tırmanışın sebebi imarlı arsa sıkıntısı olarak gösterildi. 


Gayrimenkul sektörü kuruluşlarının araştırmasında Türkiye'de daire fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterilen Adana'da bu tırmanışın imarlı arsa sıkıntısından kaynaklandığı bildirildi. Adana merkezli köklü inşaat firması Kulak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, "İmarlı arsa sıkıntısı fiyatları yükseğe doğru tetikliyor. İmara kapalı arsaların açılması bu sıkıntıyı ortadan kaldırır, fiyatları düşürür." dedi.

  

"MÜTEAHHİTLER YENİ ARSA BEKLİYOR" 

Tarkan Kulak, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) açıkladığı raporda Türkiye'de yüzde 2.15 ile konut fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterdiği Adana'da müteahhitlerin, yerel yönetimlerden yeni konut arsa üretmeleri beklentisi içinde olduğunu söyledi. Tarkan Kulak, konut fiyatlarını arttıran en önemli girdinin arsa...