26 / 04 / 2024

adi tamir ne demektir

adi tamir ne demektir

Yeni ve ilave inşaatlarla esaslı tamirler için ilgili valiliklere yapılacak müracaatlarda, dilekçelere eklenmesi gereken projeler ve yapılacak işlemler için yönetmelik esaslarına uyulması gerekiyor. Peki, adi tamir nedir? Adi tamir ruhsata tabi mi?

Esaslı tamir nedir?

Yapılar üzerinde yapılacak tamirlerden kimisi ruhsata tabi tutulurken, kimisi ruhsata tabi tutulmuyor. Buna göre esaslı tamir nedir? Ruhsata tabi midir? Yanıtı haberimizde...

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Şadi Yazıcı'dan kentsel dönüşüm ve deprem tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, son 6-7 yılda yüzlerce daireyi dönüştürdüklerini belirterek, “Bu kadar dönüşüm yaparken, ‘Başkanım ne sorun yaşıyorsunuz?' diye sorulmadan sadece ve sadece eleştirdiniz. Bir bina yıkılacaksa üç beş kişinin rant kavgasına asla müsaade etmeyeceğim" dedi.

Şadi Yazıcı’dan CHP’ye betonlaşma tepkisi!

Tuzla Belediye Meclisi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun öne sürdüğü, “Tuzla’yı betonlaştırıyorsunuz” eleştirilerine tepki gösterdi. 

3. İstanbul cadde mağazaları ne zaman satışa çıkıyor?

3. İstanbul projesi Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından İstanbul Başakşehir'de hayata geçiriliyor.  Peki 3. İstanbul cadde mağazaları ne zaman satışa çıkıyor?

3. İstanbul Evleri konut fiyatları ne kadar?

3. İstanbul projesi Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından İstanbul Başakşehir'de hayata geçirildi. 3. İstanbul Evleri konut fiyatları ne kadar?

Başakşehir 3. İstanbul evleri ne zaman teslim?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen 3.İstanbul projesinde 1.203 konut ve 212 ticari ünite yer alıyor. Peki Başakşehir 3. İstanbul evleri ne zaman teslim?

Asaf İş Ortaklığı 3.İstanbul ne zaman teslim?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen 3.İstanbul projesinde 2 bin 310 TL'den başlayan taksitlerle daire sahibi olunabiliyor. Peki Asaf İş Ortaklığı 3.İstanbul ne zaman teslim?

Başakşehir 3. İstanbul projesi ne zaman teslim?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Başakşehir 3. İstanbul projesi toplam 1.272 daire, 107 cadde mağazası ve 102 çarşı dükkanından meydana geliyor. Proje İstanbul'un Avrupa yakasında Başakşehir'de inşa ediliyor. Peki Başakşehir 3. İstanbul projesi ne zaman teslim?

Zeynep Ahunbay: Restorasyon işleri müteahhitlere veriliyor!

Mimar ve Restorasyon Uzmanı Profesör Zeynep Ahunbay Türkiye’de ‘restorasyon’un kalitesinden dertli, Prof. Ahunbay, “Bu bilimsel bir iş ama adi tamir sanıyorlar. Müteahhitlere veriyorlar” dedi

3. İstanbul Evleri ne zaman teslim?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen 3. İstanbul Evleri 1.272 konut, 107 cadde mağazası ve 102 çarşı dükkanından meydana geliyor. Peki 3. İstanbul Evleri ne zaman teslim?

Üçüncü İstanbul Başakşehir daire fiyatları ne kadar?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Üçüncü İstanbul projesi İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de konumlandırılıyor. Peki Üçüncü İstanbul Başakşehir daire fiyatları ne kadar?

Elektrik sayaçları tamir ücretleri 2016!

Su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri tebliği; sayaçların tamir, bakım ve ayar ücretlerini kapsıyor. Peki, 2016 yılı tarifesine göre elektrik sayaçları tamir ücretleri 2016 ne kadar oldu?

Şadi Yazıcı'dan Tuzla Sahil projesindeki rant iddiasına yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Tuzla Sahili'ne yapılacak olan düzenleme ile ilgili ortaya çıkan asılsız iddialarla Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'dan cevap geldi.

adi tamir ne demektir Haberi

adi tamir ne demektir

Adi tamir nedir?

Yeni ve ilave inşaatlarla esaslı tamirler için ilgili valiliklere yapılacak müracaatlarda, dilekçelere eklenmesi gereken projeler ve yapılacak işlemler hakkında Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 36, 38 ve 40 ıncı maddeleri hükümleri uygulanıyor.


Yapı Ruhsat İşleri

Madde 36 - Yeni inşaat, ilave ve esaslı tadil işlerinde; yapı ruhsatiyesi almak için yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile yapılan müracaatlarda, dilekçeye eklenmesi gereken tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge), plan, proje ve resimleri aşağıda gösterilmiştir.


1) Tapu kayıt örneği;

Ruhsat verme aşamasında tapu kayıt örneği yerine geçen belgeler:

a - Tapu senedi,

b - Özel kanunlara göre tahsisi yapılıp henüz tapu siciline kaydedilmemiş, ilgili kamu kuruluşlarınca verilmiş tahsis belgesi (14/6/1934 tarih 2510, 11/6/1945 tarih 4753, 22/3/1950 tarih 5618, 15/5/1959 tarih 7269, 20/7/1966 tarih...