26 / 04 / 2024

Afad afet raporu

Afad afet raporu

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD),"Türkiye'de Afet Yönetimi ve Doğa Kaynaklı Afet İstatistikleri" raporunu hazırlandı. Rapora göre,Türkiye'de 1900-2017 yılları arasındaki 210 depremde 86 bin 802 kişi yaşamını yitirdi, 597 bin 865 konut ağır hasar gördü.

AFAD depremin birinci yıl raporunu açıkladı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin birinci senesinde AFAD’ın ‘Deprem Analiz Raporu’na göre, depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti ve 107 bin 204 kişi de yaralandı.

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

AFAD duyurdu: 69 Milyar liralık yardım parası afetzedelere ulaştırıldı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bağış hesabında toplanan paranın 69 milyar 208 milyon 606 bin 792 TL'sinin afetzedelere ulaştırıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Malatya'daki 4 bin 225 afet konutu yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek!

Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker yaptığı son dakika açıklamasında olağanüstü bir durum olmazsa sene sonuna kadar şehir genelinde toplam 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere tesliminin hedeflendiğini dile getirdi.

Son Dakika! Marmara Denizi'nde korkutan deprem! AFAD duyurdu: İstanbul'da hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi bölgesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, birçok ilde hissedildi.

AFAD 215 personel alacak! AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 215 personel alacak. İşte AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023...

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS'den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartıyla 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

AFAD sürpriz bir kararla 68 personel alacak! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı paylaştı. Adaylar müracaatlarını, e-Devlet sisteminde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı'ndan yapabilecek. İşte AFAD personel alımı başvuru tarihleri ve şartlarının detayları..

Afad resmen duyurdu! 15 bin TL'lik yardım ödemeleri başladı! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale'de yaşanan orman yangını sonrası mağdur olan ailelere 15 bin TL yardım ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

AFAD peş peşe sıraladı: İstanbul depremini en çok o ilçeler hissedecek! Adalar, Bakırköy, Üsküdar, Esenyurt...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı raporu İstanbul'da olası bir depremde hangi ilçelerin daha çok zarar göreceğini peş peşe sıraladı. İşte İstanbul depreminde en çok hasar alacak o ilçeler...

Silivri'ye büyük yığınak: AFAD olası İstanbul depremi için kolları sıvadı!

AFAD olası İstanbul depremi için harekete geçti. Afet durumunda kullanmak için Silivri'de hayata geçirilen merkeze konteyner depolanmaya başlandı. İşte detaylar...

Son dakika! AFAD'dan 13 il için turuncu kodlu sağanak uyarısı yapıldı! İşte o iller...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlardan sonra 13 il için turuncu kodlu sağanak uyarısı yaptı. İşte o iller ve tüm detayları...

Afad afet raporu Haberi

Afad afet raporu

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 1900 ile 2017 yıllarını kapsayan 117 yıllık dönemde Türkiye'de yaşanan doğal afetlere ilişkin önemli bir rapor yayınladı. Raporun "Sayılarla Türkiye'de Afetler" bölümünde, 1900-2017 yıllarında meydana gelen büyük doğal afetlere ilişkin veriler yer aldı.

HaberTürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, en etkin deprem kuşaklarından birisi olan Akdeniz-Alp-Himalaya kuşağında bulunan Türkiye'de ortalama her 5 yılda bir geniş çapta can ve mal kaybına neden olan büyük deprem meydana geliyor. Türkiye'de 1900-2017 yıllarında büyüklüğü en az 6.0 olan 210 hasar yapıcı ve can kaybına yol açıcı deprem meydana geldi. Bu depremlerde 86 bin 802 kişi hayatını kaybetti, 597 bin 865 konut ağır hasar gördü.

Önemli depremlerden bazıları

- Muş'un Malazgirt ilçesinde 1903'te 7.0 büyüklüğündeki depremde 2 bin 803...