24 / 04 / 2024

afadla ilgili torba teklif nedir

afadla ilgili torba teklif nedir

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve arkadaşlarının "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklife göre il afet ve acil durum müdürlüklerinin kullandığı taşınmazlar Hazine'ye devredilecek...

Ev kadınlarına yönelik emeklilik torba yasada!  

Çalışmayan ev kadınlarının emeklilik hakları ve prim destekleri ile ilgili düzenlemenin torba yasa ile Meclis’e gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamaları sonrasında ev hanımlarının sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması da gündeme geldi.

Torba yasayla müjde üstüne müjde: Emekliye ve memura tam bu kadar zam gelecek! Taşeron işçi ve gençler de düşünüldü!

Emekliye zam düzenlemesi, esnafa Bağ-Kur prim avantajı, ev kadınlarının erken emekliliği gibi farklı konular torba yasada yer alacak. İşte torba yasa ile ilgili merak edilenler...

2. torba yasasında yeni müjdeler peş peşe sıralandı! Yeni maddeler eklendi: emeklilere ikramiye, emekli zammı, ev hanımı

Yeni yasama döneminde TBMM'nin ana gündemi olan 2. torba yasa, birçok kişi tarafından takip ediliyor. Özellikle memurlar ve emekliler için önemli olan bu yasa, Başkan Erdoğan'ın emeklilere ikramiye ile ilgili verdiği müjdenin ardından merakla beklenmekte. 2. Torba Yasa'yla ilgili son bilgiler...

2023 torba yasada neler var? Hangi yasa maddeleri torba yasada yer alıyor!

Torba yasası ile ilgili milyonlarca vatandaşın merak ettiği sorulara yanıt geldi. 18 maddelik torba yasa teklifi içreğinde hangi maddelerinin yer aldığı düzenleme tek tek kamuoyuna duyuruldu. Peki torba yasasıda neler var?

İcraya düşen borcunuz varsa hemen bakın! Borcunuz silinmiş olabilir!

Öğrenciler de dahil birçok kesimi ilgilendiren düzenlemeler içeren ekonomi ile ilgili torba yasa Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Torbadaki en önemli maddelerden biri borcu yüzünden icralık olanlara bayram ettirecek. Buna göre, icraya düşen borç 2 bin lira ve altında ise bu borç sil

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, Ekonomiye ilişkin ‘torba teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

Torba yasadan Kanal İstanbul çıktı!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın bugün açıkladığı ve içinde bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin de olacağı torba yasanın içinde üç sürpriz madde daha yer alıyor.

İmar affı ile kentsel dönüşüm düzenlemesi torba tasarıya ekleniyor!

Büyüklüğü şimdiden 80 maddeye ulaşan torba tasarıya yeni maddeler ekleniyor. Kamuoyunda imar affı olarak bilinen düzenlemenin ve kentsel dönüşümle ilgili maddelerin, KHK yerine, torba tasarıya eklenebileceği ifade edildi.

İşte "Torba Yasa"dan çıkan vergiler!

Torba Yasa'da vergilerle ilgili değişiklikler yapıldı. Torba yasa, bazı değişikliklerle mecliste kabul edildi ve ardından 5 aralık günü Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Gayrimenkul vergileri Torba Yasa ile şekillendi!

Gayrimenkul vergileri ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı Torba Tasarı, bazı değişikliklerle Plan ve bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte gayrimenkul vergilerinde yapılan düzenlemeler..

Torba Tasarı'da hangi düzenlemeler var?

Emlak sektörü başta olmak üzere birçok sektörle ilgili önemli düzenlemeler içeren "Torba Tasarının" görüşmelerine TBMM Genel Kurulunda yarın devam edilecek...

Torba Yasa görüşmeleri yarın tamamlanacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Torba Yasa Tasarısına ilişkin açıklamalar yaptı. Ağbal, Torba Yasa'nın çok farklı toplum kesimlerini ilgilendiren, ekonomiyle ilgili çok önemli düzenlemeleri içerdiğini belirtti.

Torba Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi!

Torba Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanun tasarısında vergilendirme, kurumlar vergisiyle ilgili düzenelemelere ilişkin maddeler bulunuyor.

afadla ilgili torba teklif nedir Haberi

afadla ilgili torba teklif nedir


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın taşra teşkilatı olarak, valiye bağlı il afet acil durum müdürlükleri kurulacak.


TBMM Başkanlığı'na sunulan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, illerde bütünleşik afet ve acil durum yönetiminin tüm unsurlarını içerecek şekilde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın taşra teşkilatı olarak valiye bağlı il afet ve acil durum müdürlükleri kurulacak.


Müdürlüğün sevk ve idaresinden, ildeki afet ve acil durum faaliyetlerinin yönetiminden birincil derecede vali sorumlu olacak. İl afet ve acil durum müdürleri, Başkanın teklifi ile Başbakan veya yetkilendirdiği Başbakan Yardımcısı tarafından atanacak. Diğer personel ise il müdürlüklerinin norm kadroları dahilinde vali tarafından atanacak. Müdürlük personelinin il dışı geçici görevlendirmesi, Başkanlık ve vali tarafından yapılacak.


"İlin afet ve acil durum tehlike ve risklerini belirlemek, afet ve...