27 / 04 / 2024

afet yönetimi nedir

afet yönetimi nedir

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

AFAD yeni programını hazırladı!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay' ın koordinesinde AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yürütülecek strateji için yol haritası şekillendi. İşte AFAD' ın yeni stratejisi...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Profesyonel bina site yönetimi nedir?

Profesyonel bina site yönetimi nedir? İşte Profesyonel Yönetici Kat Mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan'ın Capital'de yer alan site yönetimiyle ilgili o yazısı...

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

Mülk yönetimi nedir?

Bir gayrimenkulün, emlak müdürü tarafından mülk sahibinden ücret karşılığı devrealınarak mülk sahibi yerine yönetilmesine mülk yönetimi denilir. Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "mülk yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Nilüfer İlçe Afet Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından inşa edilen Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde sona gelindi. Mustafa Bozbey tarafından incelenen bina açılış için gün sayıyor.

Bursa Yıldırım'da Afet Yönetim Planı hazırlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İl Müdürlüğü (AFAD) ortaklığı ile Afet Yönetim Planı hazırlanıyor.

Tekirdağ'da Afet Acil Durum Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ortak hizmet projesi kapsamında Afet Acil Durum Yönetimi Stratejik Planı 4. toplantısı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığında gerçekleştirildi.

TAMP İstanbul 2015 afet yönetim tatbikatı yapıldı!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afet ve acil durumlara ilişkin birimlerin koordinasyonunu sağlamak için hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), İstanbul'da yapılan bir tatbikatla test edildi.

Site yönetimi nedir ve kimlerden oluşur?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, anagayrimenkullerde yönetici seçilebilmesi site hakkında kararlar verilebilmesi için kat maliklerinin en az yılda bir kere toplanması gerekiyor. Peki, site yönetimi nedir ve kimlerden oluşur?

Kentsel sit alanlarında alan yönetimi nedir?

Kentsel sit alanın bulunduğu çevre içinde korunmasında, geliştirilmesinde etkinlik taşıyan ve kentle bütünleşmesine olanak sağlayacak kararlara konu alanlar ise etkileşim geçiş sahası olarak tanımlanıyor. Peki, kentsel sit alanlarında alan yönetimi nedir?

Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü yayımlandı!

AFAD koordinasyonunda, afet ve acil durumlarda aynı dilin kullanılması, böylece afetlere hazırlık, müdahale ve iyileştirme aşamalarında etkinliğin artırılması amacıyla "Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü" yayımlandı

afet yönetimi nedir Haberi

afet yönetimi nedir

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu Instagram'dan yapılan canlı yayında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin'in sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, afet yönetiminin afet olduğu anda başlamadığını belirten Güllüoğlu, afet yönetimi planlarının en kötü senaryoların düşünülerek hazırlanması gerektiğini dile getirdi.

Mehmet Güllüoğlu, afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu söyleyerek, jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın "Deprem değil, binalar öldürür." sözüne de değindi.

 

2020 kentsel dönüşüm kira yardımı şartları...