20 / 04 / 2024

AFAD yeni programını hazırladı!

AFAD yeni programını hazırladı!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay' ın koordinesinde AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yürütülecek strateji için yol haritası şekillendi. İşte AFAD' ın yeni stratejisi...




Afetle mücadelede yeni yönetim… Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı programını hazırladı. ‘Sıfırıncı dakika hedefi’yle, afet yaşanmadan tüm hazırlıklar bitmiş olacak. 


BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay'ın koordinesinde AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yürütülecek strateji için yol haritası şekillendi. İşte AFAD'ın yeni stratejisi:

- Risk Odaklı Bütünleşik Afet Yönetimi Sistemi kurulacak. Tüm paydaşların görev, yetki ve sorumluluklarının belirleneceği üst düzey niteliğinde bir strateji hazırlanacak.

- Hazırlık ve müdahale kapasitesi, 2017 sonuna kadar her yıl yüzde 25 iyileştirilecek. Bu yıl iki uluslararası tatbikat, 12 tane de yerel tatbikat planlanıyor.

- Afet sonrası hayatın en kısa sürede normale dönmesini sağlamak amacıyla, toplumsal, ekonomik, fiziksel, çevresel ve iletişim teknolojileri gibi iyileştirme evrelerine ilişkin "iyileştirme hızını artıracak plan" hazırlanacak. Tehlike ve risk haritaları üretilerek, "Afet Risklerini Azaltma Platformu" devreye sokulacak.


51 bin kişilik konteynır 

KONTEYNIR kapasitesi şimdilik 32 bin 870. Van depremi sonrasında kalıcı konutların teslim edilmesiyle boşalan konteynırların sevkıyatı için çalışmalar başlatıldı.  Hedef yıl sonuna kadar 51 bin kişilik konteynır.

 


Hakkı Kurban/Akşam


Geri Dön