26 / 04 / 2024

afrika enerji sektörü son durum

afrika enerji sektörü son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İstanbul’da G20 bünyesinde düzenlenen "Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim" konulu konferansta konuştu.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Çimento sektöründen enerji maliyetlerindeki artışa çözüm çağrısı!

16. TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirildi. Peki çimento sektöründeki son durum ne? İşte ayrıntılar...

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Maliyet artışları inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, yaptığı açıklamada “Üretimde çok yüksek maliyet artışları söz konusu. Döviz kurundaki artış, yüksek enerji maliyetleri ve hammadde fiyatlarındaki artışlar sektörümüzü oldukça zorladı.

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Doğalgaz krizi çimento sektörünü vurdu!

Enerji tüketiminde ikinci sektör konumunda bulunan çimento fabrikalarının doğal gaz kesintileri sebebiyle büyük bir kısmının üretime ara vereceği aktarılırken, fırının içindeki tuğlaların dökülmesi sebebiyle bozulan bir fırının 9 aya kadar üretimden kopabileceği belirtiliyor.  

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

Konut sektörünü 2021'de neler bekliyor?

2020 yılı Mart ayı ortasından bu yana tüketici talebi büyük darbe almış durumda. Özellikle, turizm, hazır giyim, hizmet, AVM, enerji, konut gibi alanlarda sıkıntı yaşandı. Peki konut sektöründe öngörüler ne? İşte sektör temsilcilerinin görüşleri...

afrika enerji sektörü son durum Haberi

afrika enerji sektörü son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İstanbul’da G20 bünyesinde düzenlenen "Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim" konulu konferansta konuştu.


Geçmiş yıllarda çok yenilikçi iş modellerinin ortaya çıktığını belirten Alaboyun, "Bu sene G20 ülkeleri dışında kalkınma kavramı geliştirildi. Kendimize şunu sorduk; Enerjideki gelişme dünyadaki enerji dağılımını dengeliyor mu, enerji erişimi olduğu zaman yoksulluk azalacak mı, daha fazla eğitim, daha iyi sağlık hizmetleri anlamına mı gelecek? Bunlar çok önemli konular" diye konuştu.


Alaboyun, Afrika’da enerji sektörünün kalkınmasının, bölge kalkınması için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Bölgedeki gelişimin arzu edilen düzeyde olmadığına dikkati çeken Bakan Alaboyun, Sahraaltı Afrika Bölgesi’nde hala birçok hizmete erişimin kısıtlı olduğunu kaydetti. Alaboyun, sözlerini şöyle tamamladı:


"600 milyondan fazla insan elektrik erişimine sahip değil. 730 milyon kişi hala yemek yaparken katı...