17 / 04 / 2024

Ağaçlı Yol projesi imar planı değişikliği

Ağaçlı Yol projesi imar planı değişikliği

Danıştay 6. Dairesi, kamuoyunda "Ağaçlı Yol" olarak bilinen bölgede yapılan imar planı değişikliğine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır konu ile ilgili açıklama yaptı...

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Lacivert Restaurant, Le Chic Bodrum'da açılıyor!

Boğaz'ın incileri arasında yer alan Lacivert Restaurant, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ilk projesi olan Le Chic Bodrum'da açılıyor.

İzmit Atatürk Müzesi yarın açılıyor!

‘Tarih Koridoru’ projesi kapsamında restore edilen Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi yarın açılıyor...

Konya Şehir Hastanesi açılış için hazır!

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında inşaat çalışmaları Konya Şehir Hastanesi, açılışa hazır...

Batman Hasankeyf'teki mağara otel açılıyor!

Batman Hasankeyf'teki 'mağara otel' yazın açılacak. 'Üçyol Ekolojik Köy Projesi'nde yer alan 9 mağara turizme kazandırılacak.

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı yarın açılıyor!

Kamuouyunda Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı yarın sabah hizmete açılıyor.

81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında yeni okullar açılıyor!

Türk Kızılay İstanbul Şubesinin hayata geçirdiği "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Yalova'nın Altınova ilçesinde inşası tamamlanan anaokulunun açılışı törenle gerçekleştirildi. 

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor!

Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan ve tartışmalara konu olan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor. O tarihten itibaren Kabataş iskelesinden vapur seferleri başlayacak.

Antalya'nın çevreci otoparkı açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarampol Projesi kapsamında hayata geçirilen Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı açılış için gün sayıyor. 307 araç kapasiteli otoparkın inşaatı tamamlandı.

Elon Musk'ın dev yeraltı tüneli bugün açılıyor!

Çılgın iş adamı Elon Musk'ın 'çılgın' projesi dev yeraltı tünelinin açılışı bugün gerçekleşecek. Peki dev projenin ülkeye katkısı ne olacak?

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açılış gün sayıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesi açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen projenin kısa sürede açılması planlanıyor.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu 29 Ekim 2019'da açılıyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük otoyol projesi olan İstanbul- Bursa - İzmir otoyolu 29 Ekim 2019'da açılıyor.

İzmir Kültürpark ranta mı açılıyor?

İzmir’in simgesi olan Kültürpark projesi ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Peki Kültürpark ranta mı açılıyor?

Ağaçlı Yol projesi imar planı değişikliği Haberi

Ağaçlı Yol projesi imar planı değişikliği

Danıştay 6. Dairesi'nin kamuoyunda "Ağaçlı Yol" alarak bilinen İzmir'deki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arazisindeki imar planı değişikliğine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı aldığı bildirildi.


Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, makamında yaptığı basın açıklamasında, Karayolları Bölge Müdürlüğü arazisinin geçtiğimiz aylarda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredildiğini anımsattı.


Bölgenin yıllarca resmi tesis alanı olarak hizmet verdiğini kaydeden Sındır, yeşil alan olarak işaretlenmesi gereken arazinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan plan tadilatlarıyla konut ve ticaret alanına dönüştüğünü söyledi.


Arazideki inşaat yoğunluğunun da iki katına çıktığını dile getiren Kamil Okyay Sındır, "Daha yüksek bedelle özelleştirilmesi için düzenleme yapıldı. Böyle bir yoğunluk artışını kabul etmemiz mümkün değildi. Yapılan plan değişikliği nedeniyle Danıştay nezdinde planın iptali için yürütmeyi durdurma istemli itirazımızı yaptık. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkılınca da yürütmeyi...