19 / 04 / 2024

ahşap yapı

ahşap yapı

Kovid-19 pandemisinde doğaya dönüşle beraber ahşap yapılara rekor ilgi gösteriliyor. Orman Genel Müdürlüğü, ahşap kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin proje hazırladı. Projenin detayları TBMM'ye sunulan raporda anlatıldı.

Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Fin Yapı Ahşap İnşaat Gıda Turizm Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

1942'de ahşap evlerin sigorta ücretlerine indirim yapılmış!

1942 yılında ahşap evlerin sigorta ücretlerine yapılan indirimler yürürlüğe girmiş. Söz konusu karar Türkiye'deki sigortacılar acentesine gönderilmiş.

Ahşap otomobil rekor fiyata satıldı!

Fransa'da yapımı 2011 yılından beri süren ahşap otomobil sahibini buldu. Ahşap Citroen 2CV model otomobil rekor fiyata satıldı. İşte detaylar!

Ahşap ev bakımı zor mu? Ahşabın dezavantajları nelerdir?

Ahşap evler son dönemde hızla popüler olmaktadır. Bunun nedeni ise doğa ile bir bütün hissettiren bu yapılar pek çok kişinin tatil için tercih etmesine sebep olmaktadır. Peki ahşap evlerin özellikleri nedir? İşte detaylar!

Ahşap ev yazın sıcak olur mu? Ahşap ev yapımı ne kadar sürer?

Ahşap ev yaptırmayı ya da almayı düşünen vatandaşlar bu konuda bilgi sahibi olmak için hummalı bir araştırma içindeler. İşte ahşap evlere dair merak edilen detaylar!

70 metrekare ahşap ev fiyatları ne kadar? 27 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap evler diğer betonarme evlere göre farklı yapılardır. Son dönemin popüler yapılarından olan bu ahşap evleri diğer yapılardan ayıran farklılıklar nelerdir? İşte araştırılan detaylar!

55 metrekare ahşap ev ne kadar? 22 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap evler son dönemin en gözde tatil yapılarından biridir. Bundan dolayı da ahşap evlerin fiyatları merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

45 metrekare ahşap ev ne kadar? 21 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap ev özellikle tatilcilerin en gözde yapılarıdır. Bungalov yani ahşap evlerin özellikleri fiyatları merak edilmektedir. Peki ahşap evler ne kadardır? İşte detaylar!

70 metrekare ahşap ev fiyatları ne kadar? 18 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap evlerin fiyat aralığı bu yapıya sahip olmak isteyenlerce araştırılmaktadır. Peki ahşap evler ne kadardır? İşte detaylar!

Ahşap ev çürür mü? Ahşap evler yağmura dayanıklı mı?

Ahşap yapılar görsel açıdan pek çok kişinin aklını çelen yapılardan biri olmaktadır. Arsası olan ve ahşap ev yaptırmak isteyenler bu yapılara dair detaylı bilgi edinmek istiyorlar. İşte bu konuda merak edilenler!

100 metrekare ahşap ev fiyatları ne kadar? 17 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap evler özellikle tiny house tatilcilerin bir hayli ilgisini çekiyor. Hem küçük hem de ergonomik oluşu tatilin rotasını buralara çekiyor. Peki bu yapılar ne kadar? İşte detaylar!

Ahşap evlerin ömrü ne kadardır? Ahşap ev için ruhsat gerekir mi?

Ahşap evler, prefabrik ve konteyner evlerden sonra sık araştırılan yapılardır. Ahşap ev yaptırmak isteyenler, bu yapılara dair birtakım sorular sormaktadır. İşte detaylar!

Ahşap ev için ruhsat gerekir mi? Ahşap ev soğuk olur mu?

Ahşap evler denilince çoğumuzun aklına hemen bungalov evler gelmektedir. Bu yapılar özellikle tatil bedellerinin vazgeçilmez yapıları olmuştur. Peki bu ahşap yapıların özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

ahşap yapı Haberi

ahşap yapı

Kovid-19 pandemisinde doğaya dönüşle beraber ahşap yapılara rekor ilgi gösteriliyor. Miiliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; iklim değişikliğini de göz önünde bulunduran Orman Genel Müdürlüğü, ahşap kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin proje hazırladı.

Orman Bakanlığı’nın TBMM’ye sunduğu raporda, “Ahşap kullanımının yaygınlaştırılması” projeleri ayrıntılı şekilde açıklandı. Raporda, projeler; “Ahşap kullanımının yaygınlaştırılması”, “İbreli ağaç türlerinin mukavemet testlerinin yapılması”, “Türkiye’de rekabetçi, enerji verimli ahşap binaların teşvik edilmesi” şeklinde sıralandı. Ahşap yapıların teşviki için hazırlanan projelerin paydaşları ise, “Orman Genel Müdürlüğü, BM Kalkınma Programı, Türkiye Orman Ürünleri İhracatçılar Derneği, Boğaziçi Üniversitesi, Ulusal Ahşap Birliği, TOKİ ve Millî Eğitim Bakanlığı” şeklinde belirtildi. 

Ahşap bina yapımı oranının 2030 yılı sonunda 532 bin metrekare (yüzde 0.4), 2040 tarihinde 3 milyon metrekare (yüzde 3) şeklinde planlandığına vurgu yapılan raporda, Çevre ve Şehircilik...