25 / 04 / 2024

aidat geciktirme cezası

aidat geciktirme cezası

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Oya Armutçu bugün köşesinde "Aidata aylık yüzde 5 gecikme cezası" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Site aidatını ödemeyenlere yüzde 5 gecikme cezası!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki komşuyu site aidatlarının ödenmemesinin cezası var mı?

Ödenmeyen apartman aidatı için icra takibi olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, '1822 haneli bir sitede oturuyorum. Kendi kafalarına göre aidat toplamaya kalkıyor. Ödemeyenlere gecikme cezası tatbik ediyor ve hatta gecikme cezasını ödemeyenleri de icraya vereceklerini söylüyor. İcraya verilirsek, bir de icra masrafı vs. öder miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Geciken aidatların cezası ne kadardır?

Hürriyet Gazetesi yazarı Sefer Levent bugünkü yazasında geciken aidat cezasının nasıl hesaplandığını ele aldı. İşte o yazı...

Apartman aidatı gecikme cezası!

Apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ve günlük hizmetlerin bedeli kat maliklerin tümü tarafından karşılanıyor. Aidat ödemesinin gecikmesi durumunda, gecikme faizi uygulanıyor. Peki, apartman aidatı gecikme cezası ne kadar?

Aidat gecikme cezası!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliki, payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından sorumlu oluyor. Peki aidat gecikme cezası ne kadardır? Aidat gecikme cezası nasıl belirlenir?

Aidat geciktirme davası nasıl açılır?

Kat malikleri apartman giderlerini için kullanılan aidatları belirli oranlarda ödemesi gerekiyor. Kat maliklerinden aidatını ödemeyenlere kat malikleri ve yönetici tarafından dava açılabilir. Aidat geciktirme davası nasıl açılır?

Aidat geciktirme ihtarname örneği!

Kat maliklerinin apartman aidatları konusunda yükümlülükleri konutu satın aldıkları aydan itibaren başlamış oluyor. Aidatını ödemeyen kat maliklerine ihtarname gönderiliyor. İşte, aidat geciktirme ihtarname örneği!

Vergi ziyaı cezası nedir?

Vergi ziyaı cezası nedir? vergi ziyaı cezası ne zaman verilir?: Vergi ziyaı cezası ile ilgili esaslar Vergi Usul Kanunu kapsamında madde 344'te açıklanıyor. İşte kanun esasları..

Eksik kira beyanı cezası 2014!

Kira geliri elde edildiği halde bunu beyan dönemi içerisinde beyan etmeyenler veya eksik beyanda bulunanlar 2013 yılı için 3.200 TL’lik istisnadan yararlanamıyor. İşte eksik kira beyanı cezası 2014...

Adres beyanı cezasına itiraz!

Kabahatler Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde idari yaptırım kararına esas savunmanın kişiye tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde ilçe nüfus müdürlüğüne bilgi ve belgelerle müracaat edilmesi gerekiyor. İşte adres beyanı cezasına itiraz esasları

Adres beyanında bulunmama cezası 2014!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 ve 51. maddeleri gereğince, yerleşim yeri adres değişiklikleri 20 iş günü içinde nüfus müdürlüklerine beyan edilmesi gerekiyor? Peki, adres beyanında bulunmama cezası 2014 ne kadardır?

Yanlış adres beyanında bulunmanın cezası 2014!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin beyan edilmesi gerekiyor. Beyanın yanlış verilmesi halinde ne gibi ceza uygulanıyor? İşte yanlış adres beyanında bulunmanın cezası 2014!

Mal beyanı vermeme cezası!

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre mal beyanı vermeme cezası kapsamında bildirim vermesi zorunlu olan ancak beyanda bulunmayanlar için Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuluyor..

aidat geciktirme cezası Haberi

aidat geciktirme cezası

AİDATI geciktirirseniz, aylık yüzde 5 gecikme tazminatı ödemek zorunda kalırsınız. Haberiniz olsun.


Önce okurum İ.H.’nin bu konudaki sorusu:
“Apartmanımızda son aidat ödeme tarihi her ayın 20’sidir. Bir gün bile geç kalsanız yüzde 5 faiz işletilmektedir. Benim bildiğim yüzde 5 faiz aylık olarak geçerlidir ve geç kalınan güne göre faiz hesaplanmalıdır. Bu duruma itiraz etmiş olmama rağmen yönetim bildiğini yapıyor. Bu durumda ben ve benim gibi düşünenler haklı mıdır? Geriye dönük hesaplama ile haksız ödediğimiz meblağları alabilir miyiz?”


YÜZDE 5 AYLIK FAİZ

Herkesi ilgilendiren aidat konusu ve okurum İ.H.’nin sorusunu bu alanda çalışan, Kat Mülkiyeti Hukuku (Toplu Yaşam Alanları Hukuku) adlı bir kitabı da bulunan avukat Cemalettin Gürler’e sordum. Gürler’in yanıtı şöyle:
“Bu uygulamanın dayanağı Kat Mülkiyeti Kanunu 20/c bendidir. Kanunda,...