18 / 04 / 2024

aidatlarını ödeyemen kat malikleri

aidatlarını ödeyemen kat malikleri

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, tüm kat malikleri apartman giderlerine katılmak ile yükümlü oluyor. Peki bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen; aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılabilir? İşte kanunda yer alan maddeler...

Sağlık Bakanlığı o ildeki Şehir Hastanesi için bir ihale daha düzenledi! Planlanın 5 katına mal olacak!

Sağlık Bakanlığı Aydın Şehir Hastanesi’ni tamamlamak için bir ihale düzenledi. Hastane planlananın yaklaşık beş katına mal oldu.

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Almanya'da algılanan enflasyon açıklananın 3 katı!

Allianz Trade araştırması, Almanya'da Mayıs'ta algılanan enflasyonun yüzde 18 ile resmi olarak belirlenen yüzde 6,1'lik oranın neredeyse üç katı kadar olduğunu ortaya koydu.

Emekliler bu haberi duyunca sevinç çığlıkları atacak! Maaş tutarının tam 20 katı ödenecek

Gıda ve fatura gibi gereksinimlerin yükselmesi sebebiyle geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere Vakıfbank'tan harika kredi olanağı. Aylığını bu bankadan alan emeklilere, aylığının 20 katına kadar kredi olanağı sunuluyır. İşte Vakıfbank'ın üst limiti 250 bin TL olan emekli kredisi şartları.

Çiftçiler hemen bakın! Ziraat Katılım Bankası duyurdu: Çiftçilere düşük kar payı oranlı 'tarım finansmanı' verilecek!

Ziraat Katılım Bankası tarafından, ülke sınırları içinde yapılan tarımsal üretim faaliyetleri için tarımsal üretime dair düşük kar payı oranlı yatırım ve işletme finansmanı sağlanacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

BM’den depremle ilgili ürkütücü tahmin: Can kayıpları açıklanan rakamların iki katına çıkabilir!

AFAD, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybının 29 bin 605 olduğunu açıkladı. BM yetkilisi Griffiths ise can kaybının açıklanan rakamların iki katına veya üzerine çıkabileceğini ileri sürdü.

SGK’dan öyle bir yardım yapılıyor ki! Maaşlarının 24 katına kadar destek veriliyor! Bu parayı hemen alın!

"Çeyiz parası" uygulamasıyla, yetim maaşı alan ve bu maaşı evlilik nedeniyle kesilen kadınlara devlet tarafından maaşlarının 24 katına kadar evlilik desteği veriliyor. İşte detaylar...

Ne altın ne dolar! Buna yatırım yapan üç beş kat fazla kazanacak! Yatırım uzmanı Mert Başaran peş peşe açıkladı! 

Milyonlarca yatırımcı yatırım için ''ev, arsa, altın, dolar'' arasında kalırken, yatırım Uzmanı Mert Başaran yatırımcıların üç beş kat fazla kazanacağı en doğru yatırım aracını resmen açıkladı. Ne altın ne dolar buna yatırım yapan kazanacak....

Emeklilerin içine soğuk sular serpildi! Maaşlarının 10 katını bulan faizsiz ödeme! İşte detaylar!

Emekliler için bankalardan yeni açıklama geldi. Maaşlarının on katını bulan faizsiz ödeme imkanı. İşte detaylar!

Krediye dair bunları bilmiyor olabilirsiniz! Maaşın kaç katı kredi çekilir 2022?

Maaşa göre kredi nasıl çekilir, Maaşın kaç katı kredi çekilir 2022? İşte bu soruların merak edilen yanıtları!

SGK maaşınızın 24 katı ödeme yapacak! İşte başvuru detayları!

Maaşınızın 24 katı kadar ödeme alabilirsiniz. Başvurular SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) aracılığıyla yapabilirsiniz. İşte detaylar!

aidatlarını ödeyemen kat malikleri Haberi

aidatlarını ödeyemen kat malikleri

Aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılabilir?

Apartman yönetimi ile ilgili yasal hükümlere yer verilen Kat Mülkiyeti Kanununa göre, tüm apartman sakinlerinin apartman giderlerine ortak olması gerekiyor. 


Kanunun 20. maddesinde yer alan "Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlüdür." maddesi ile bu zorunluluk kanuna dayandırılıyor.


Bu zorunluluğunu yerine getirmeyen; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri için nasıl bir yol izlenmeli? Aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılabilir, diyorsanız bu sorunuzun yanıtını da 20. maddede bulabilirsiniz.


"Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek...