24 / 04 / 2024

Aile içinde mal paylaşımı nasıl olur

Aile içinde mal paylaşımı nasıl olur

Miras hukukunda da yer alan hükümlere uygun olarak veraset ilanı çıktıktan sonra miras paylaşımı yapılabiliyor.Peki,aile içinde mal paylaşımı nasıl olur?Aile içi mal paylaşım oranları nedir?

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

Aile içi miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! 

Miras paylaşımları son zamanlarda aile içinde çeşitli sorunlara neden olurken yasal haklarını bilmeyen vatandaşların  maalesef miras hakları ellerinden alınabilmektedir. Buna göre, aile içi miras paylaşımının esasları nelerdir? İşte haberin tüm detayları...

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri aile içinde olduğu gibi aile dışından kişilerle de yapılabilir. Bu durumda Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte detaylar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından aranıyor. İşte detaylar!

Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?

Tapu alım satım işleri her zaman yabancılar arasında yapılmıyor. Bazen aile içinde de tapu devir işlemleri gerçekleşiyor. Bu işlem için ne kadar masraf ödeneceği ise merak konusu. Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?

3 ay içinde işe dönenlerin emeklilik primini devlet karşılayacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni istihdam paketi geleceğini ve bu kapsamda 3 ay içinde işe dönenlerin emeklilik priminin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

İçinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?

Kira kanunu olan; Borçlar Kanunu gereğince, gereksinim, yeniden inşa ve imar gibi durumlarda mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, içinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?

Aile arasında tapu devri!

Kendi adınıza bir ev veya arsa gibi taşınmaz malınızın bulunduğunu ve bu gayrimenkulün aile içinde devrini istediğinizi düşünelim. Peki, aile arasında tapu devri nasıl olur?

Toruna mal bağışı nasıl yapılır?

Tapu bağış işlemlerinin gerçekleşmesi için gerekli evraklar temin edilip harç oranının ödenmesi gerekiyor.Aile içinde de mal bağışı yapılabiliyor.Peki, toruna mal bağışı nasıl yapılır?

Aile içinde mal paylaşımı nasıl olur?

Miras hukukunda da yer alan hükümlere uygun olarak veraset ilanı çıktıktan sonra miras paylaşımı yapılabiliyor.Peki,aile içinde mal paylaşımı nasıl olur?Aile içi mal paylaşım oranları nedir?

Babadan çocuğa mal devri nasıl olur?

Taşınmaz mallar için mal devri bir bedel karşılığında yapıldığı gibi bedelsiz de yapılabilir.Peki,babadan çocuğa mal devri nasıl olur?Aile içinde babadan oğula da gerçekleşen tapu devri işlemleri için neler gerekiyor?

Aile içinde mal paylaşımı nasıl olur Haberi

Aile içinde mal paylaşımı nasıl olur

Aile içinde mal paylaşımı nasıl olur?

Yasal mirasçılar olarakta adlandırılan eş,evlatlık,kan hısımları miras bırakan kişinin ölümü zamanında hayatta olmak şartıyla kanuni mirasçı sayılıyorlar.


Medeni Kanun hükümlerine göre mirasını bırakmaksızın ölen kimsenin mirası devlete geçiyor ve devlet külli halef olmasına rağmen ölenin borçlarından yalnızca miras malları değerince sorumlu oluyor.


Miras hukuku mal paylaşımı konusunda miras bırakanın çocukları arasındaki mal paylaşımı cinsiyet ve yaş ayrımı olmaksızın eşit oluyor.


Miras hukuku mal paylaşımı oranları eş ve çocuklar arasında veraset ilamının çıkmasından sonra gerçekleşiyor.Eş mirasın dörtte birini alıyor. Geri kalan mirasın dörtte üçü mirasçının çocukları eşit oranda paylaşılıyor.


Örneğin;400 liralık mirasın dörtte biri eşe, dörtte üçü ise çocuklara kalıyor. Bir çocuk varsa 300 lira, 2 çocuk varsa 150′şer lira, 3 çocuk varsa 100′er lira, 4 çocuk varsa 75′er...