24 / 04 / 2024

aile konutta ipotek nasıl kaldırılır

aile konutta ipotek nasıl kaldırılır

Eşlerden biri diğer eşin rızası olmadan bankadan kullandığı krediye eşinin açık rızasını almadan konutu ipotek ettirmiş ise aile konutu üzerindeki ipotek kaldırılabilir mi? İşte, aile konutunda ipoteğin kaldırılması!

54 bin TL'lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Konutta yaşanan fahiş kira artışı krizleri, aile sağlık merkezlerinde de kendini göstermeye başladı. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, bir mülk sahibinin kirayı 54 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltmek istediğini belirtti. 

Konutta 20 yıl vade ile 5 günde 750 aile ev sahibi oldu!

Emlak Konut GYO’nun başlattığı konutta kampanya seferberliği 5 günde 750 aileyi ev sahibi yaptı. 1 Şubat’ta başlayan kampanyada 5 günde 605 milyon liralık satış yapıldı.

Aile konutuna ipotek konulamayacak!

Yargıtay, 'ipotek konulduğu sırada aile konutu şerhi yoksa o ev banka tarafından borca karşılık satılabilir' şeklinde özetlenen görüşünü değiştirdi. İşte yeni görüşün ayrıntıları...

Eş onayı olmadan eve konulan ipotek geçerli sayılır mı?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş rızası alınmadan aile konutu üzerine yaptırılan ipoteğin geçersiz sayılacağına hükmetti. Kararda,konutun sahibi eşin, evdeki yaşantıyı güçlüğe sokacak biçimde, gayrimenkulu ipotek ettiremeyeceği kaydedildi.

Konutta aile şehri nasıl kalkar?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Konutta aile şehri nasıl kalkar? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Aile konutu şerhi için gerekenler!

Aile konutu şerhi tapuya verilince eşler tek başlarına artık o taşınmazda satış ipotek tesisi gibi tasarrufi işlemler yapamıyor. Peki, aile konutu şerhi için neler gerekli? İşte, aile konutu şerhi için gerekenler!

Aile konutu üzerindeki ipotek hangi durumlarda kaldırılır?

Yargıtay, “Eşin, kocasının borcundan haberi yok; aile konutu üzerine konulan ipotek kaldırılmalı” dedi. İstanbul'da Mehmet P., evini ipotek göstererek bir bankadan kredi çekti. Mehmet P. kredi borcunu ödeyemeyince icra takibi başlatıldı.

İdris Güllüce: Konutta balon yok!

Sosyal yapının değişmesi nedeniyle çekirdek aile sayısının yüzde 78’e ulaştığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce 'Konutta balon yok. Ama Türkiye’de müthiş bir konut açığı var' dedi.

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi?

Eşlerden biri aile konutunu, kullanacağı banka kredisi için eşinin rızasını almadan ipotek ettirirse dava açılabilir mi? Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi? İşte, Aile konutu ipotek yetkili mahkeme!

Aile konutunda ipoteğin kaldırılması!

Eşlerden biri diğer eşin rızası olmadan bankadan kullandığı krediye eşinin açık rızasını almadan konutu ipotek ettirmiş ise aile konutu üzerindeki ipotek kaldırılabilir mi? İşte, aile konutunda ipoteğin kaldırılması!

Zonguldak'ta 5 aile parasını ödedikleri dairelerin ipotekli olduğunu öğrenince şoke oldu!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2009 yılında ev almak için müteahhide para veren 5 aile, tapuyu almak için gittikleri tapu müdürlüğünde dairelerinin üzerinde ipotek olduğunu öğrenince şoke oldu...

Aile konutundan tahliye!

Medeni Kanun Aile konutundan tahliye hükümlerine göre, konutta kalmaya ve ev eşyasını kullanmaya hangisinin devam edeceği konusunda eşler anlaşabilirler. İşte iptal veya boşanma hâlinde aile konutu tahliyesi..

aile konutta ipotek nasıl kaldırılır Haberi

aile konutta ipotek nasıl kaldırılır

Aile konutunda ipoteğin kaldırılması!


Resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri meskene aile konutu deniyor. Aile konutu olarak tapuya şerhi konulan ev hakkında eşlerden biri, diğerinin açık rızası olmadıkça meskeni tasarruf edemiyor.


Aile konutu şerhi konulmuş ev üzerinde eşinin rızası olmadan aile konutunu devredemez, konut üzerindeki hakları sınırlayamaz ve aile konut ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez. 

Eşin rızası dışında konutun üzerinde sınırlı ayni hak kurulması geçersiz oluyor.


Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz mala ilişkin olarak malik olmayan eş tarafından, tapu kütüğüne şerh verilmesi tapu müdürlüğünden istenebiliyor. Aile konutuna konu olan taşınmaza yönelik, malik, malik olmayan eş veya eşlerin her ikisi aile konutu şerhi talebinde bulunabiliyor. 


Malik olan veya olmayan eşin ya da eşlerden her ikisinin birlikte, gerekli belgeler ile istemde bulunmaları durumunda, tapu siciline...