27 / 04 / 2024

aile konutu satışının iptali

aile konutu satışının iptali

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere deniyor. Tapuya şerh edilebilen aile konutu şerhi iptali hangi durumlarda olur?

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

O ildeki 2 adet TOKİ konutu satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla ili, Menteşe ilçesinde yer alan iki adet konutu satıyor. Peki Muğla Menteşe'de yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

TOKİ, Koru Florya'da 12 rezidansı ve Sütlüce'de 33 konutu bugün satıyor! 120 ay vadeyle 1+1, 2+1, 3+1, 4+2 ev fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Koru Florya projesinde yer alan 12 rezidans ile Beyoğlu Sütlüce Mahallesi'ndeki 33 adet konutu bugün satışa çıkarıyor. İşte ödeme seçenekleri, fiyatlar ve bütün detaylar...

Milli Emlak o ilde kamu konutu satıyor! Fiyatını duyan inanamıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak Amasya Merkez'de kamu konutu satıyor.

Yabancılar Ekim 2021'de 5 bin 893 konut satın aldı!

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Ekim 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 5 bin 893 konut satın aldı.  Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

TOKİ İzmir Yenitepe'deki 267 konutu yarın satışa sunuyor!

TOKİ, İzmir'in Karabağlar ilçesi Uzundere Mahallesi'ndeki İlbank projesinde bulunan 267 konutu yarın satışa sunuyor. 

TOKİ İzmir Karabağlar'daki 285 konutu bugün satışa sunuyor!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren TOKİ, İzmir Karabağlar'daki 285 konutu bugün satışa sunuyor. Açık artırma ihalesi saat 11:00'de gerçekleştirilecek. 

TOKİ İzmir Karabağlar'daki 285 konutu yarın satışa çıkarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İzmir Karabağlar'daki 285 konutu yarın satışa çıkarıyor.

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Aile konutunun satışına rıza göstermeyen eş için ne yapılabilir?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutunun satışını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

TOKİ Kuzey Ankara'daki 174 konutu yarın satışa çıkarıyor!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kuzey Ankara'da 174 konutu yarın satışa çıkarıyor.

Aile konutu satışında 'koruma' kalkanı!

Aile konutunda satış şartları neler? Eşlerden biri diğer eşin rızası olmadan aile konutunu satabilir mi? Avukat Yaşar Öksüz, aile konutuna ilişkin detayları açıkladı.

aile konutu satışının iptali Haberi

aile konutu satışının iptali

Aile konutu şerhi iptali!

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere deniyor. Tapuya şerh edilebilen aile konutu, bazı durumların vuku bulması halinde iptal olabiliyor.


Aile konutu tapu iptali ile ilgili esaslar Medeni Kanun'da açıklanıyor. Kanun gereğince, ölüm halinde sağ kalan eş, bunlar üzerinde kendisine miras ve paylaşmadan doğan hakkına mahsup edilmek ve yetmezse bir bedel eklenmek suretiyle mülkiyet hakkı tanınmasını isteyebiliyor.


Aile konutu ve ev eşyası

1. İptal veya boşanma hâlinde

MADDE 254.- Evliliğin iptal veya boşanma kararıyla sona erdirilmesi hâlinde, ailenin ortak kullanımına özgülenmiş ve eşler arasında eşit olarak paylaşma konusu olan konutta kalmaya ve ev eşyasını kullanmaya hangisinin devam edeceği konusunda eşler anlaşabilirler. Konutta kalma hakkını elde eden eş, bu hakkın tapu kütüğüne şerh edilmesini...