19 / 04 / 2024

ak parti hükümet programı

ak parti hükümet programı

2023 hedeflerinin de yer alacağı hükümet programında yeni bir anayasanın yapılması hedeflerin başında geliyor. Bu kapsamda ‘Başkanlık sistemi’ detaylı olarak masaya yatırılacak.

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

AK Parti hükümeti, yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için zabıtalarla sıkı takibe devam edecek.

Uşak Eşme Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ'den Uşak'a hükümet konağı müjdesi! İhalesi yarın!

Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Uşak'a hükümet konağı müjdesi!

Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Nisan 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

İzmir Buca'ya hükümet konağı ve diş hastanesi müjdesi!

Buca’da yapımı sürdürülen kamu yatırımları inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Hükümet Konağı, Diş Hastanesi Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, 112 Acil Müdahale Merkezi ve Sağlık Kampüsü’yle Buca farklı bir görünüme bürünecek” şeklinde konuştu.

TOKİ Trabzon Akçaabat Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Akçaabat Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Trabzon Akçaabat'a hükümet konağı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Akçaabat'ta hükümet konağı inşa edecek.

Tekirdağ Kapaklı'da yeni hükümet konağı yapılıyor!

Tekirdağ ili Kapaklı ilçesinde inşaatı süren kaymakamlık ve hükümet konağı binasının faaliyete geçeceği tarih meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu TBMM'de!

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li İslam, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Datça eski hükümet binasının akıbeti TBMM'de!

Datça eski hükümet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ'den Trabzon Araklı'ya hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarına da devam eden TOKİ, Trabzon Hükümet Konağı için düğmeye bastı.

TOKİ'den Ordu'ya hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da hız kesmeden devam eden TOKİ, Ordu Hükümet Konağı ihalesini 31 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Bayburt'a hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren TOKİ, Bayburt Hükümet Konağı ihalesini 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

ak parti hükümet programı Haberi

ak parti hükümet programı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçimin ertesi günü tüm siyasi partilere yeni bir anayasa yapılması için ortak çalışma çağrısı yaptı. Yeni hükümetin bu doğrultuda yeni ve demokratik bir anayasa yapılmasını öncelikli hedef olarak belirleyecek. AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan "Özgürlüğü, demokrasiyi ve insanı odağına alan, yasama ve yürütmenin müstakil olarak etkin olduğu, demokratik denge ve kontrol mekanizmalarının öngörüldüğü, her türlü vesayetin engellendiği yeni bir anayasa yapacağız" mesajı hükümet programına yansıyacak. 


'BAŞKANLIK' MASADA 

Yeni anayasa kapsamında "Başkanlık" modelinin Türkiye'ye sağlayacağı katkılara işaret edilecek. Beyannamede, parlamenter sistemin istikrarsızlığa yol açtığı savunulmuş, "Etkin ve dinamik yönetim yapısıyla başkanlık sisteminin daha uygun bir yönetim modeli olduğuna inanıyoruz" denilmişti. 

2023 hedefleri ışığında şekillenecek program 8 yıllık rotanın ilk bölümünü oluşturacak. 

Programda, 4 yıl görevde kalması öngörülen 64'üncü...