26 / 04 / 2024

Dev projelerin çalışmaları Hükümet Programı'na yansıyacak!

Dev projelerin çalışmaları Hükümet Programı'na yansıyacak!

2023 hedeflerinin de yer alacağı hükümet programında yeni bir anayasanın yapılması hedeflerin başında geliyor. Bu kapsamda ‘Başkanlık sistemi’ detaylı olarak masaya yatırılacak.



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçimin ertesi günü tüm siyasi partilere yeni bir anayasa yapılması için ortak çalışma çağrısı yaptı. Yeni hükümetin bu doğrultuda yeni ve demokratik bir anayasa yapılmasını öncelikli hedef olarak belirleyecek. AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan "Özgürlüğü, demokrasiyi ve insanı odağına alan, yasama ve yürütmenin müstakil olarak etkin olduğu, demokratik denge ve kontrol mekanizmalarının öngörüldüğü, her türlü vesayetin engellendiği yeni bir anayasa yapacağız" mesajı hükümet programına yansıyacak. 


'BAŞKANLIK' MASADA 

Yeni anayasa kapsamında "Başkanlık" modelinin Türkiye'ye sağlayacağı katkılara işaret edilecek. Beyannamede, parlamenter sistemin istikrarsızlığa yol açtığı savunulmuş, "Etkin ve dinamik yönetim yapısıyla başkanlık sisteminin daha uygun bir yönetim modeli olduğuna inanıyoruz" denilmişti. 

2023 hedefleri ışığında şekillenecek program 8 yıllık rotanın ilk bölümünü oluşturacak. 

Programda, 4 yıl görevde kalması öngörülen 64'üncü Hükümet'in atacağı adımlar yer alacak. Ancak bununla da sınırlı kalmayacak. AK Parti'nin 2023 hedefleri de, metinde yer alacağından, 4+4'lük bir program hazırlanması planlanıyor. 


Hemen eyleme geçilecek 

- Gençlerden yaşlılara ve çalışan kesimden emeklilere kadar dar gelirli kesime verilen vaatler en kısa zamanda yerine getirilecek. 

- 2023 hedefleri kapsamında yürütülen dev projelerle ilgili çalışmalar Hükümet Programı'na yansıyacak. Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, 3. Köprü, hızlı tren ve metro projeleri ile milli savunma projelerine atıf yapılması öngörülüyor.  

- Terörle ve aralarında Paralel Yapı'nın da olduğu oluşumlarla mücadele kararlılığı da programda yer alacak.   

- Dış politikada, komşularda yaşananlara ve AB üyeliğine vurgunun olması bekleniyor.   



Akşam 


Geri Dön