25 / 04 / 2024

Akçakocadaki tarihi konak sağlık merkezi mi olacak

Akçakocadaki tarihi konak sağlık merkezi mi olacak

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

'Altın fiyatları ne zaman yükselecek?' sorusuna Hatice Kolçak'tan net yanıt geldi!

Son zamanlarda düşüşe geçen altın fiyatları için Ekonomist Hatice Kolçak'tan tarihi açıklama geldi. Kolçak altın fiyatlarının yükselişe geçeceği tarihi açıkladı.

Gram altın 1.800 TL olacak diyen Hatice Kolçak net tarihi açıkladı! Görmedim, duymadım demeyin! Bu tarihi not alın

Gram altın fiyatı rekordan rekora tırmanıyor. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Altın uzmanı Hatice Kolçak da ''Gram altın 1.800 TL olacak'' diyerek net tarihi açıkladı. 

Togg’da nefesler tutuldu! Yarın akşam 19.23’te tarihi anlar yaşanacak!

Türkiye’nin yerli otomobil Togg’da yarın akşam tarihi bir heyecan yaşanacak. Togg’un 2023 adetlik ön satış hakkını kazanmak için açık artırma Türkiye’de bir ilke sahne olacak.

İslam Memiş'ten elinde 1 doları bile olanlara '' bozdurun'' uyarısı geldi! Dolar o tarihte çakılacak...

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş elinde 1 doları bile olanlara ''bozdurun'' uyarısı yaparak doların çakılacağı tarihi açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

İzmit'te yarım kalan konak inşaatı madde bağımlılarının yuvası oldu!

İzmit Belediyesi tarafından yarım bırakılan mahalle konağı alkol ve uyuşturucu kullananların yuvası haline dönüştü. Mahalle sakinleri akşam saatlerinde konak inşaatının içinde yer alan çıkanlardan rahatsız olduğunu belirtti.

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

Elazığ’daki depremde ayakta kalan 700 yıllık tarihi konak!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok bina hasar aldı. Deprem sonrası Elazığ Altunkuşak köyündeki 700 yıllık Beyoğlu Konağında bir çizik bile olmadı...

Muratpaşa'daki tarihi konağa şeritli önlem!

Anlatya'nın Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi’nde bulunan tarihi konak geçtiğimiz yıllarda yanmıştı. Tescilli olduğu için kalıntılarına kimsenin dokunmadığı binaya şeritli önlem alındı.

Akçakocadaki tarihi konak sağlık merkezi mi olacak Haberi

Akçakocadaki tarihi konak sağlık merkezi mi olacak

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilecek ve sağlık merkezine dönüştürülecek.

Düzce Üniversitesi ve Akçakoca Belediyesi iş birliği ile hazırlanan çalışmada, ilçenin en eski yerleşim yerleri arasında yer alan ve tarihi yapılarıyla ön plana çıkan Yukarı Mahalle'deki 160 tarihi evden biri, sağlık alanında yapılacak çalışmalara mekan olacak.

Tarihi konak, yapılacak restorasyon çalışmalarından sonra akademisyenlerin sağlık araştırmalarına ışık tutacak.

"Konak hem turizme hem de sağlık bilimine hizmet verecek"

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi konağın sağlık alanında hizmet vermesi için gerekli çalışmaların başladığını belirtti.

Tarihi konağın sağlık merkezi olması için ihale sürecine girildiğini söyleyen Yemenici, "Şu anda konağın sağlık merkezi olması için bütçe...