26 / 04 / 2024

akçansa Küresel İşbaşında Eğitim Ağı

akçansa Küresel İşbaşında Eğitim Ağı

Türkiye İşverenler Sendika Konfederasyonu (TİSK) önderliğinde ilk ulusal uygulamasını başlatan Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN), Türkiye’deki genç işsizliği sorununun çözümü için 21 üye şirketin desteğiyle bir yol haritası ortaya koymayı hedefliyor.

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte karışık bir seyir izlerken, yatırımcılar bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemine odaklandı.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Temmuz 2023 SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşında son dakika! Yeni ve zamlı emekli maaşı 2023 ne kadar oldu? Hemen bakın

Temmuz 2023 SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşında son dakika... Yeni ve zamlı emekli maaşı 2023 ne kadar oldu? Hemen bakın...

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD'de enflasyon endişesinin azalmasıyla yeni haftaya pozitif bir seyirle başladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Küresel piyasalar, Fed'in para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yeni haftaya negatif bir seyir ile başlarken, Fed Başkanı Powell ve diğer Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacağı sözle yönlendirmeler yatırımcıların da odağında yer alıyor.

akçansa Küresel İşbaşında Eğitim Ağı Haberi

akçansa Küresel İşbaşında Eğitim Ağı

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, genç işsizliğinin azaltılması amacıyla oluşturulan 

Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN) Projesi’ne destek verdi.


Türkiye İşverenler Sendika Konfederasyonu (TİSK) önderliğinde ilk ulusal uygulamasını başlatan Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN), Türkiye’deki genç işsizliği sorununun çözümü için 21 üye şirketin desteğiyle bir yol haritası ortaya koymayı hedefliyor.


Akçansa İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Timur’un imzaladığı sözleşme kapsamında Akçansa, genç istihdamın azaltılması için çalışarak, gençlerin eğitim hayatından işgücü piyasasına geçişlerine destek verecek.



Hacıkamiloğlu: “Genç ve yenilikçi beyinleri aramızda görmek, Akçansa’ya güç katıyor”


Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, genç istihdamına verdikleri önemin altını çizerek, “Akçansa olarak, başarıya ulaşmada insan kaynağının büyük önem taşıdığının bilinciyle hareket ediyoruz. Bir yandan uyguladığımız İK politikaları sayesinde, çalışanlarımıza bireysel gelişim, yüksek performans ve başarı için her türlü...