19 / 03 / 2024

Akçay Barajı son durum

Akçay Barajı son durum

Kentin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan Akçay Barajı projesinde geri sayımın başladığını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, her yönüyle ilklerin projesi olacak Akçay Barajı’nın hem Sakarya’ya hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Akçay Barajı'nda sona doğru!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu kaynağı olarak Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı, yıl sonunda su tutmaya başlayacak.

Sakarya Akçay Barajı yıl sonunda tamam!

SASKİ şube müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda hayata geçirilen projelerle ilgili de değerlendirmeler yapan Dr. Rüstem Keleş, Akçay Barajı’nı yılsonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Akçay Barajında sona doğru!

SASKİ tarafından, Sapanca Gölü’ne alternatif içme suyu kaynağı oluşturmak amacıyla yapımı devam eden Akçay Baraj'ının gövde yüksekliği 36 metreye kadar yükseldi.

Akçay Barajı'nın gövdesi 30 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu inşaatı çalışmalarını hız kesmeden devam eden Akçay Barajı’nı inceledi.

Akçay Barajı çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yapımı devam eden Akçay Barajı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Akçay Barajı'nın gövde yüksekliği 25 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Akçay Barajı’nda gelinen son nokta ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Akçay Barajı'nın gövdesi 15 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak amacıyla Pamukova Eskiyayla bölgesinde hayata geçirilen Akçay Barajı’nda çalışmalar zor hava şartlarına rağmen aralıksız sürüyor.

Sakarya Akçay Barajı’nın gövdesi yükseliyor!

Akçay Barajı yapım çalışmalarında yeni bir aşamaya geçtiklerini belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Akçay Barajı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Sakarya Akçay Barajı'nın etapları bir bir tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Eskiyayla havzasında başlatılan Akçay Barajı yapım çalışmalarının geldiği son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akçay Barajı'nda çalışmalar hız kazandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akçay Barajı'nın tamamlanması için çalışmalara hız verdi. Baraj bittiğinde göle hayat vermesinin yanı sıra Türkiye'de ilk kez isale hattı üzerinden elektrik üreten sistem unvanını da alacak.

Sapanca'ya alternatif Akçay Barajı olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Baraj çalışmalarını yerinde inceledi. Toçoğlu, Şehrimizin tek içmesuyu kaynağı Sapanca Gölü'ne alternatif kazandırmak için başlattığımız Akçay Baraj çalışmalarımız devam ediyor dedi...

Akçay Barajı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tek içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü’ne alternatif kazandırmak için 75 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Akçay Barajında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Akçay Barajı için imzalar atıldı!

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Akçay Barajı' nın Sapanca Gölü'ne alternatif olarak Sakarya'ya içme suyu sağlayacağını belirterek, projenin tamamen SASKİ çalışanları tarafından hayata geçirildiğini söyledi...

Son dakika! AK Parti'den emeklilere ek zam açıklaması!

Emeklilerin merakla beklediği yeni zamlarla ilgili olarak AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Etki analizleri, bütçe imkanları değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı'dan çay üreticilerine son dakika duyurusu: Ödemeler hesaplara yattı! Hemen paranızı alın!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaş çay üreticilerini ilgilendiren, destekleme ödemelerinin bugün hesaplara geçtiğini açıkladı.

Villa Platano Kaynaklar'da teslimler 2 ay sonra! Son fırsatları kaçırmayın!

Villa Platano Kaynaklar, Demirsel İnşaat  imzasıyla, İzmir Buca Kaynaklar'da yükseliyor. Satışların sonuna yaklaşıldığı projede son fırsat villaları kaçırmayın!

Subaru Forester e-BOXER 2023 fiyat listesi: Ekim ayında son durum ne?

Subaru Forester e-BOXER 2023 Ekim ayı fiyat listesi yayımlandı. İşte Subaru Forester e-BOXER 2023 Ekim güncel fiyat listesi...

Emekliler dikkat! Kök maaşlara düzenleme sinyali! Maaşlar kademeli mi artacak? Ak Parti'den son dakika açıklaması! 

AK Parti milletvekili ve sosyal güvenlik uzmanı Kurt emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Ara zam gören asgari ücret yine zayıf kaldı! Sadece 8 ay aştı

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücrete yapılan 'ara zam' açlık sınırını karşılamıyor. Asgari ücret son 222 ayda sadece 8 ay açlık sınırını aşabildi. Bunun 4 ayı da son üç senede yaşandı. İşte tüm detaylar...

Aile Destek Ödemeleri haziranda son. Üzen gelişme. Resmi açıklama geldi mi? Flaş bir detay var

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri haziran ayında son kez hesaplara yatırılacak. Destek ödemelerinin temmuzda ne olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Fed faiz artışına son verecek mi? İşte piyasalardaki hakim görüş!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışı sona erebilir. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin birçoğu, Fed’in kalıcı enflasyona karşın, gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz artış serisine 15 ay sonra son vereceğini tahmin ediyor.

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), daha önce 3 Temmuz'da açıklanması planlanan Haziran ayı enflasyon rakamları için tarihin değiştiğini açıkladı. Peki Haziran 2023 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Mia Port Comfort Arnavutköy'de yüzde 50 peşinat 24 ay taksitle son cadde dükkanları!

Hadımköy-Arnavutköy çevreyolu ayrımında hayata geçirilen Mia Port Comfort'ta yüzde 50 peşinat 24 ay taksitle son cadde dükkanlarının satışı devam ediyor. İşte Mia Port Comfort projesi ile ilgili detaylar...

Aile Bakanlığı açıkladı! 1250 TL son olarak o tarihte hesaplara yatacak! Mayıs ayı yardım parası ödendi mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 12 ay süreyle başlattığı Aile Destek Paketi'nin Haziran ayında son defa hesaplara yatırılacağını duyurdu. Peki Mayıs ayı ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

ŞOK’ta ayın son indirimleri! Tost peyniri 55 TL’ye, yeşil mercimek 25 TL’ye Jif tüm yüzeyler jel 39 TL’ye çakıldı!

ŞOK’un 29 Nisan tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi resmi internet sitesinden paylaşılırken, tost peyniri 55 TL’ye, yeşil mercimek 25 TL’ye Jif tüm yüzeyler jel 39 TL’ye düştü. İşte fiyat listesi ŞOK 29 Nisan 2023...

Kiracılar tedirgin! Temmuz ayında son bulacak! Artık bu oranlar uygulanacak!

Ev kiralarında azami olarak belirlenen yüzde 25 artış sınırı uygulaması, 2 Temmuz 2023 tarihinde son bulacak. Peki ev kiraları ne olacak? İşte detaylar!

Akçay Barajı son durum Haberi

Akçay Barajı son durum


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehrin en büyük projeleri arasında yer alan Akçay Barajı için geri sayımın başladığını belirtti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bir yerel yönetim tarafından inşa edilen ilk baraj olma özelliğini taşıyan Akçay Barajı’nın Sakarya’nın gurur duyulacak eserlerinden birisi olacağını belirten Yüce, “Sayın Cumhurbaşkanımız da geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği bir konuşmada yerel yönetimlerin baraj inşa etmesinin lokaldeki su ihtiyacını giderme ve su potansiyelini en doğru şekilde değerlendirme noktasındaki verimliliğine vurgu yapmışlardı. Çok şükür biz bunu başaran ilk şehir oluyor, şehrimizin su potansiyelini en doğru şekilde kullanmak için projeler hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Yağış rejimi takip edildi


Akçay Barajı’nı Pamukova’nın yaklaşık bin metre rakımlı Eskiyayla bölgesinde inşa ettiklerini dile getiren Yüce, “Akçay Deresi bu bölge üzerinden...