19 / 03 / 2024

Sakarya Akçay Barajı yıl sonunda tamam!

Sakarya Akçay Barajı yıl sonunda tamam!

SASKİ şube müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda hayata geçirilen projelerle ilgili de değerlendirmeler yapan Dr. Rüstem Keleş, Akçay Barajı’nı yılsonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şube müdürleri ile istişare toplantısında görüştü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplantıya Genel Müdür Yardımcıları Sebahattin Belik ve Sezar Ercan’ın yanı sıra daire başkanları da katılım gösterdi. Dr. Rüstem Keleş gerçekleştirdiği konuşmada su sağlığı ve çevreyi korumanın önemine değindi, kurumun gelecek vizyonuna vurgu yaptı.

İçilebilir su


Belediyecilik olarak Türkiye’ye güzel bir örnek teşkil ettiklerini dile getiren Keleş, “Bundan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Rabbimizin bize lütfetmiş olduğu imkânları doğru bakış açısıyla değerlendirip, tabiata, çevremize ve suya ihanet etmeden kullanıp toplumun hizmetine sunma gayreti içerisinde olacağız. Hemşerilerimize içilebilir su ulaştırmaya devam edeceğiz. Sizlerin de gayretleriyle bunu sağladık ve inşallah sağlamaya devam edeceğiz. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamalar dünyadaki hastalıkların yüzde 50’den fazlasının su kaynaklı olduğunu ortaya koyuyor.  Devletlerin en başta gelen görevlerinden birisi toplum sağlığını korumaktır. Yine geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada 9 ülkeden 11 markadan 250 paketlenmiş şişe suyunu incelediler. Bunların her birisinin içerisinde 330 ile 350 arasında mikro plastik buldular. Bu durum yaptığımız işin önemini daha da artırıyor. Biz hemşerilerimizin çeşmelerine kaliteli içmesuyu ulaştırıyoruz. İnşallah bunu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 


Geri Dön