28 / 03 / 2024

Sakarya Akçay Barajı inşaatı ne aşamada?

Sakarya Akçay Barajı inşaatı ne aşamada?

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Eskiyayla havzasında inşa edilen Akçay Barajı yapım çalışmalarıyla ilgili olarak, 43 kilometrelik bağlantı hattının 20 kilometresinin tamamlandığını söyledi.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Eskiyayla havzasında inşa edilen Akçay Barajı yapım çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Bölgede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Akçay Barajı ile Hızırilyas Su Yönetim Merkezi arasında bağlantı sağlayacak 43 kilometrelik hattın 20 kilometresi tamamlandı. Akçay Deresi’ni yönlendirmek için projelendirilen 290 metrelik tünelde de çalışmalar tamamlandı” diye konuştu.


Başkan Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada, “Şehrimizin içmesuyunu garanti altına alacak birçok yatırımı hayata geçiyoruz. Yaklaşık 100 milyonluk yatırımla şehrimize alternatif içme suyu kaynağı kazandırıyoruz. Akçay Barajı, aktif hacimle şehrimiz için 40 Milyon metreküp içmesuyu kaynağı oluşturacak. Bölgede çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Barajın tamamlanması ile Sapanca Gölü’nden önemli ölçüde su tasarrufu da sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.


Proje ile Türkiye’de ilk kez isale hatları üzerine hidroelektrik santrali kuracaklarını da belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Proje ile Sakarya’ya 3 hidroelektrik santrali daha kazandıracağız. İkramiye, Hacımercan ve Hızırilyas’ta inşa edilecek tesisler ile yıllık 40 milyon kilovat olan enerji üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Akçay Barajı Projesi ile içmesuyu tasarrufu sağlanacak, aynı zamanda şehrimize önemli enerji üterim kaynakları da inşa edilmiş olacak. 65 metre yüksekliğe sahip olacak Akçay Barajı uzun yıllar Sakarya için önemli bir alternatif içmesuyu işlevi görecek” diye konuştu.


Geri Dön