28 / 03 / 2024

akfen holding 2017 yatırımları

akfen holding 2017 yatırımları

Türkiye’nin dev holdingleri bu yıl da milyarlarca liralık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Sabancı 4.5 milyar, Akfen 6 milyar TL’lik yatırım ile öne çıkıyor.

İşte şirketlerin 15 yıllık dönüşümleri ve gelecek planları!

Capital Dergisi'nin 24 holdingi kapsayan araştırması, son 15 yılda Türkiye'nin dev gruplarının önemli bölümünde portföy yenilenmesi olduğunu ortaya koyuyor. İşte o araştırma...

Akfen Holding madencilik sektörüne giriyor!

2017'de varlık satışlarıyla öne çıkan Akfen Holding, yeni sektörlere giriyor. Şirket madencilikte yatırıma hazırlanıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, kızı Pelin Akın'ın yönlendirmesiyle start up'larla da ilgilendiklerini söylüyor.

Akfen Holding 2017 faaliyet raporu!

Akfen Holding  1 Ocak 2017 - 31 Aralık 2017 hesap dönemine ait finansal tablo, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanını yayınladı.

Akfen Holding'e Kurumsal Dönüşüm Ödülü!

Akfen Holding, 2017 SAP Kalite Ödülleri’nde ‘Kurumsal Dönüşüm - Business Transformation’ kategorisinde Altın Ödül’ün sahibi oldu..

Akfen Holding 2017'nin 3 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Akfen Holding 1 Ocak 2017 ile 31 Mart 2017 dönemine ilişkin faaliyet raporunu yayınladı.

Akfen Holding'in 300 milyonluk tahvilinin 2. kupon faizi 3,84!

Akfen Holding'in ihraç ettiği 300 milyon TL tahvilin 2. kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 3,84 olarak belirlendi.

Akfen Holding'in yeni hedefi sanayi!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın rotasını sanayiye çevirdi. Havalimanı, enerji, gayrimenkul ve liman yatırımlarından sonra yönünü şehir hastaneleri yatırımlarıyla da yakından ilgilenen Akın, "Hastane ihalelerini takip edeceğiz ama Güneydoğu’da kazan üretimi yapabilirim" dedi.

Akfen Holding 2016 yılı faaliyet raporu bildirisini yayınladı!

Akfen Holding tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen Holding Akfen Holding 2016 yılı faaliyet raporu bildirisini yayınladı.

Akfen Holding 2016 yılı finansal raporunu yayınladı!

Akfen Holding tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen Holding 2016 yılı finansal raporunu yayınladı.

Akfen Holding hisse devri bildirisini yayınladı!

Akfen Holding tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen Holding hisse devri bildirisini yayınladı.

Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması!

Akfen Holding AŞ ve Akfen Mühendislik AŞ arasında imzalanan kısmi bölünme sözleşmesi için Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması yapıldı.

Akfen Holding 140 milyon TL'lik tahvil ödemesi yaptı!

Akfen Holding tarafından ihraç edilen 140 milyon TL tahvilin 12. kupon ödeme dönemine ilişkin 4 milyon 31 bin 998,97 TL faiz ve 140 milyon TL ana para ödemesi bugün yapıldı.

Akfen Holding 300 milyon TL'lik tahvil ihracını tamamladı!

Akfen Holding nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle, 9 Ocak 2017 vade başlangıç tarihli 300 milyon TL nominal değerli tahvil ihracını tamamladı.

Akfen Holding 1,5 yılda 6 milyar liralık yatırım yapacak!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’nin geçmiş yıllarda olduğu gibi istikrarlı bir şekilde büyümesi için yatırımlarına durmadan devam ettiklerini belirterek, 1.5 yıl içinde toplam 6 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.

akfen holding 2017 yatırımları Haberi

akfen holding 2017 yatırımları

Türk özel sektörü, en zor dönemlerde bile yatırım yapmaktan vazgeçmiyor. Sadece Koç ve Sabancı son 5 yılda 50 milyar TL’ye yakın yatırım yaptı.


Türkiye’nin dev holdingleri bu yıl da milyarlarca liralık yatırımı gündemine aldı. Sabancı 4.5 milyar, Akfen 6 milyar TL’lik yatırım ile öne çıkıyor.


Türk iş dünyası, 2016 yılını ‘çok zor ve kötü bir yıl’ olarak nitelendirse de yatırımdan vazgeçmedi. Koç Holding’den Sabancı Holding’e, Akfen Holding’den Zorlu Holding’e, Turkcell’den Türk Telekom’a dev gruplar 2017 yılı için de milyarlarca dolarlık yatırımı gündemine aldı. Sabancı 4.5 milyar, Akfen 6 milyar TL yatırımla öne çıkıyor. Anadolu Grubu ve Zorlu en az 1 milyar TL’lik yatırım planı hazırlarken geçen yıl 6.2 milyar TL’lik yatırım planı yapan Koç da yatırımda hız kesmeyecek.


Seferberlik gibi...


Holdinglerin yatırım yarışında...