25 / 04 / 2024

akif hamzaçebi faizsiz konut açıklaması

akif hamzaçebi faizsiz konut açıklaması

Faizsiz konut sistemindeki 35 şirketin büyük bölümü yeni yasa ile gelen 100 milyon TL'lik sermaye koşuluna uyamıyor. Şartları sağlayamayan tasfiye edilecek. 

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Trabzon’un mimari eksiklikleri masaya yatırıldı!

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi Trabzon’un mimarı eksikliklerini masaya yatırdı. Hamzaçebi açıklamasında Trabzon’un tarihi dokusunu koruyan binalar yapılmadığını, bu yapılmadığı gibi olan tarihi dokunun da korunmadığını söyledi.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

E Mühendislik Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E Mühendislik Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ata Hamzaçebi tarafından kuruldu.

Emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde tam bu kadar kayıp yaşanacak! 

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, emekli maaş zammı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte o açıklamalar....

Fikren İnan'dan, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye 1 milyon TL'lik tazminat davası!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı. İşte detaylar...

Trabzon'daki bazı yaylaların statü değişikliği TBMM gündeminde!

30 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Trabzon'daki bazı yaylaların statü değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Hamzaçebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut mağdurları bir kez daha TBMM gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt ve Tuzla başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında sayısı 100 bine ulaşan konut mağdurlarının sorunlarını bir defa daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Ahc Yol Yapım İç Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahc Yol Yapım İç Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye bedeli ile Atilla Hamzaçebi tarafından kuruldu.

Akif Hamzaçebi Fikirtepe mağdurlarıyla bir araya geldi!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar dün CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile bir araya geldi...

Akif Hamzaçebi konut mağdurlarıyla bir araya geldi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi Tuzla'da konut satış vaadiyle dolandırılan vatandaşlarla bir araya geldi.

Akif Hamzaçebi, konut mağdurlarıyla bir araya geliyor!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi bugün Tuzla'da konut satış vaadiyle dolandırılan vatandaşlarla bir araya geliyor.

Konut mağdurlarından araştırma önergesi tepkisi!

Türkiye’de son 10 yılda ortaya çıkan 100 binden fazla konut mağduru Meclis'ten çıkacak kararı bekliyordu. CHP’li Akif Hamzaçebi’nin verdiği araştırma önergesi reddedilince mağdurlar tepki gösterdi.

akif hamzaçebi faizsiz konut açıklaması Haberi

akif hamzaçebi faizsiz konut açıklaması

Yıllarca tamamen serbest biçimde para toplanan faizsiz konut sistemi ile ilgili yasa geçtiğimiz günlerde çıkarıldı. Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; yasada 100 milyon TL sermaye şartı getirilirken, piyasadaki 35'e yakın şirketin önemli bölümü bu koşula uyamıyor. Ödenmiş sermayesi 12 bin 500 TL olan şirket dahi yıllardır bu sistem aracılığıyla para topluyor.

CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, “1 aylık süre var, şirketler BDDK'ya başvurarak yasanın getirdiği şartlara nasıl uyum sağlayacağının planını sunacak ya da tasfiyesini isteyecek. 1 ay içinde faizsiz evde tasfiyenin fotoğrafı ortaya çıkacak. Çok sayıda insanın mağdur olacağından endişe ediyoruz” diye konuştu. 

Sistemin kayıt altına alınmasının çok önemli olduğuna dikkat çekilirken, burada ciddi bir tehlikenin de oluştuğu ifade ediliyor. Akif Hamzaçebi, iki AKP'li vekilin yasa çıkar çıkmaz faizsiz...