20 / 04 / 2024

Akıllı yollar için eylem planı

Akıllı yollar için eylem planı

Türkiye'nin dört bir yanını duble yollarla saran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, trafik sıkışıklığı ve kazaları önlemek için tüm yollara akıllı ulaşım sistemleri kurmak üzere eylem planı hazırladı...

Togg T10X'in siparişleri 20 Ocak’ta başlayacak...

Togg, T10X akıllı cihazı için genel sipariş dönemini 20 Ocak'ta başlatacağını açıkladı. Marka, T10X için Togg’un mobil uygulaması Trumore üzerinden de sipariş verilebileceği kaydedildi.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Altın yatırımcıları hazırlanın! Hatice Koçak bugün için saat verdi! Bu rakamı duyan kuyumcuya koşacak

Yatırımcıların en çok tercihleri arasında olan altın, gündeme yine bomba gibi düştü. Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak, bugün için saat vererek, rakam açıklamasında bulundu.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz deprem bölgesini kalkındırma için başlatılan açıklamaları açıkladı. Bu kapsamda deprem bölgesi için 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek. İşte detaylar.

Hatice Kolçak altın için alım fırsatını açıkladı! Bu rakamlardan aldınız aldınız! 5 ay sonra gram altın bu kadar olacak!

Altın, dolar ve kripto para yorumları ile tanınan ünlü ekonomit Hatice Kolçak altın alım için rakam verdi. Bu rakamlardan altın aldınız aldınız 5 ay sonra gram altın tam bu kadar olacak.

Ebruli Başakşehir için düğmeye basıldı! Başakşehir'e 728 konutluk dev proje geliyor!

Başakşehir Belediyesi güvencesi ile inşa edilecek Ebruli Başakşehir projesi için düğmeye basıldı. Başakşehir'e 728 konutluk dev proje geliyor. Peki Ebruli Başakşehir konut fiyatları ne kadar? Ebruli Başakşehir'de hangi konut tipleri yar alacak? İşte detaylar...

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Deprem bölgesi yolları için 1,2 milyar liralık ek kaynak ayrıldı!

Meclise sunulan teklifte KGM'ye 27,3 milyar lira ödenek tahsis edilirken bunun 1,2 milyar lirası deprem bölgesi yolları için kullanılacak.

Mcdodo, telefon ekranlarını kasko gibi koruyor! Artık endişelenmeyin!

Mcdodo, akıllı telefonlar için güçlü ve uzun süreli hızlı şarj ile yüksek koruma sağlayan MagSafe kılıflar ve kırılmaz camlar sunuyor. Su, darbe ve çiziklere karşı koruyan camlar kolay kurulum imkanı sunuyor.

Nokia C22: Giriş seviyesi için yeni bütçe dostu akıllı telefon!

Nokia, bütçe dostu akıllı telefonu C22'yi piyasaya sürdü. Giriş seviyesi pazarı için tasarlanan C22, sadece 97 dolarlık bir fiyatla Android 13 Go Edition ile sunuluyor.

Cep telefonu almak isteyenlere üzücü haber! Bu tarihten itibaren fiyatlar yükselecek! Acele edin!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, akıllı telefonlar için yeni gümrük düzenlemeleri getirildi. Telefonlardan alınan gümrük ücretleri 200 dolardan 350 dolara çıkarıldı. 28 Mart tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Cep telefonlarına büyük zam yolda!

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen gözetim uygulamasında akıllı telefonlar için son dakika düzenlemesi yapıldı. Bu düzenlemeyle beraber cep telefonlarına 28 Mart tarihinden itibaren yüzde 20 zam gelecek.

TOKİ Uşak 2023 projesi için düğmeye bastı! 206 yeni konut bugün ihaleye çıkıyor!

Yeni projeler için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak Sivaslı projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek. Uşak Sivaslı TOKİ 2023 projesinde toplam 206 adet konuta yer verilecek.

Akıllı yollar için eylem planı Haberi

Akıllı yollar için eylem planı


'Akıllı yollar' için eylem planı hazır. TESED adındaki yeni sistem, iki yıl içinde uygulamaya konulacak. Sistem daha sonra tüm yurdu saracak.


Türkiye'nin dört bir yanını duble yollarla saran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, trafik sıkışıklığı ve kazaları önlemek için tüm yollara akıllı ulaşım sistemleri kurmak üzere eylem planı hazırladı. Plan, büyükşehirlerde uygulanan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS), Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) adıyla ülke geneline yayılacak. İki yıl içinde Ankara Polatlı-İzmir güzergâhında kurulacak TEDES, daha sonra tüm karayollarını saracak. 


E-CALL KURULACAK 

Yeni kararlara göre, akıllı ulaşım sistemleri devlet politikası olarak her kademede uygulanacak. 2014'e kadar Türkiye genelinde e-call çağrı sistemi de kurulacak. Ayrıca trafik elektronik denetleme sistemi devreye girecek. Şehirlerarası yollarda da elektronik trafik denetlemesi yapılacak. Belediyeler ve kamu kurumlarının bazıları tarafından uygulanan...