20 / 04 / 2024

akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi

akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yüzlerce binanın yıkıldığı Avcılar'a kentsel dönüşüm kapsamında ilave 1 kat daha vadetti.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Eskiyen ve yıpranan yapıların envanteri çıkarılmalı, kaçak yapılar yıkılmalı!

Van’da yıkıma ve ölüme yol açan İran’ın Hoy kentindeki 5,9 büyüklüğündeki deprem, ülkedeki dayanıksız binaları tekrar gündeme getirdi. İMO Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların yıkılması gerektiğini belirtti...

Silivri Akören Sağlık Ocağı'nın temeli atıldı!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Silivri Belediyesi, Akören Sağlık Ocağı'nın temelini attı.

Murat Zorluoğlu: Trabzon'un stratejik planını ortak akılla hazırladık!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Trabzon'un stratejik planını ortak akılla hazırladık" dedi.

Emine Erdoğan: Akıllı, mutlu ve kültürlü şehirler inşa edilmeli!

Kartepe'de bir otelde "Şehircilik ve Mutlu Şehir" temasıyla düzenlenen Kartepe Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Akıllı, mutlu ve kültürlü şehirler inşa edilmeli" dedi.

2023'te 400 bin binada sıfır atık sistemine geçeceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 400 bin binada sıfır atık sistemine geçeceklerini söyledi.

Ak Vidanjör Atık Yönetimi Endüstriyel Temizlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Vidanjör Atık Yönetimi Endüstriyel Temizlik Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Akbaş tarafından kuruldu.

Sakarya Katı Atık Yönetimi Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 100 milyon liraya mal olacak olan Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi (SEKAY) Projesi için ihaleye çıkıldığını açıkladı

Ak Ca Sağlık Turizn İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ak Ca Sağlık Turizn İnşaat Anonim Şirketi Reşat Cankurt ve Elif Akdağ ortaklığında 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Manisa Uzunburun Katı Atık Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehrin 40 yıllık çöp sorununu ortadan kaldıracak olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni inceledi.

Mehmet Keleş'ten katı atık tesisi açıklaması!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, merkeze bağlı Esençam Köyü sınırları içinde yapılan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi”nin işletilmesinde ve yatırımın niteliği konusunda yapılan eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.

Lapseki'de katı atık tesisi inşaat çalışmaları sürüyor!

Çanakkale’nin Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ilçede inşaat çalışmaları devam eden katı atık tesisini gezerek, incelemelerde bulundu.

akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi Haberi

akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi

Bursa'da 70 milyon liraya mal olacak akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi 2,5 megavat saat elektrik üretme özelliğiyle Türkiye'de tek olacak. Başkan Recep Altepe, tesisin tek kazanda 96 ton çamur yakacağını, üretilen elektrik sayesinde tesisin 10 yılda kendisini amorti edeceğini söyledi.


Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir olması gayesiyle çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, metan gazından elektrik üretimi, ana içme suyu hattı üzerine kurulan tribünler ile sudan elektrik üretimi ve güneş panellerinden elektrik üretiminin ardından şimdi de arıtma tesislerinde toplanan çamurlardan elektrik üretimi için önemli bir adım attı.

Kısa süre önce Buski tarafından projelendirilip Doğu Atıksu Arıtma Tesisi'nde temeli atılan tesis 2017 yılının ilk aylarında faaliyete başlayacak. İnşaat alanında incelemelerde bulunan ve İhlas Haber Ajansı'na açıklama yapan Bursa Büyükşehir...