20 / 04 / 2024

AKM inşaatı

AKM inşaatı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

Yeni AKM'nin inşaatında sona geliniyor!

Hürriyet Gazetesi'nden Cengiz Semercioğlu, bugünkü yazısında ''Yeni AKM projesinin inşaat çalışmaları''nı kaleme aldı. İşte o yazı...

AKM için geri sayım! İnşaatı Şubat'ta başlıyor!

Dünyanın sayılı opera binaları arasında yer alacak İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi için geri sayım başladı. AKM'nin inşatının Şubat ayında başlaması planlanıyor.

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. 

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

AKM inşaatında son durum ne? 

Taksim'de inşa edilen ve yapımında son aşamaya gelinen Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nin dış cephesinde cam takma işlemleri başladı. 

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

Yeni AKM inşaatının yüzde 82'i tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM binasının inşaatının yüzde 82'i tamamlandı.

Yapı - Yapı İnşaat'tan 2021'e özel projeler!

Koronavirüs sürecinde yatırımlarına hızla devam eden Yapı & Yapı İnşaat, 2021 yılında da gaza basıyor. İFM'de 740 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan şirket, Ankara'da da AKM Millet Bahçesi'ni tamamlıyor.

AKM 2021'in ilk yarısında tamamlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yapımı şu anda devam eden AKM inşaatının 2021 yılının ilk yarısında tamamlanacağını açıkladı.

Yeni AKM inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM binasının inşaatı hız kesmeden devam ediyor...

Yeni AKM'nin inşaatında son durum ne?

Taksim'de temeli 10 Şubat 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yükseliyor. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü 95 bin 596 metrekare kapalı alanı olan AKM'nin inşaatında sona geliniyor...

Yeni AKM inşaatının yüzde 57'si tamamlandı!

Taksim'de yapımı hızla süren Yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) inşaatında sona gelindi. Merkezin 2021 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Yeni AKM'nin inşaatı yıl sonuna kadar bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) inşaatını yıl sonuna kadar bitireceklerini, AKM'nin dünyanın sayılı kültür merkezlerindeki gibi içerisinde konsept birimin bulunduğunu ve yüksek teknolojideki sahnesi olan bir merkez olacağını söyledi.

Yeni AKM'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Temeli geçen sene 10 Şubat tarihinde atılan yeni Atatürk Kültür Merkezinin kaba inşaatı tamamlanırken dış kaplama işçiliği devam ediyor...

AKM inşaatı Haberi

AKM inşaatı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, dünya standartlarında sahne için 80 kişilik opera çukurunun 129,8 metrekare olması gerektiğini, fakat yeniden yapılan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki alanın 93 metrekare olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İlgezdi, yazılı açıklamasında, AKM'nin dünya standartlarına göre inşa edilmediğini ortaya çıktığını savundu. Dünyaca ünlü 46 operanın ortalamasına göre sanatçı ve müzik aletine 1,7 metrekarelik alan düşerken, yeni yapılan AKM'de 1,1 metrekare alan bırakıldığını iddia eden İlgezdi, "Bakanlığın dediği gibi dünya standartlarında sahne için 80 kişilik opera çukurunun 129,8 metrekare olması gerekiyor ancak yeni AKM'deki alan 93 metrekare. İlk açıkladıkları 118 kişi için ise 200,6 metrekarelik alan gerekiyor." ifadesine yer verdi. 

AKM'nin 2 milyar liraya mal olduğunu belirten İlgezdi, hükümetin 2008'de "tadilat yapıp açacağız" nedeniyle...