19 / 04 / 2024

akp döneminde restore edilen eserler

akp döneminde restore edilen eserler

AK Parti dönemi boyunca 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonu tamamlandı. 1992-2002 yıllarında ise bu rakamın 46 olduğu bildirildi. 

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 

Merkez Bankası’ndan çalışanlara duyuru: Haziran-Eylül döneminde taşınılacak!

Merkez Bankası (TCMB) Cuma günü çalışanlarına yolladığı bir e-posta ile bankanın İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) Haziran-Eylül döneminde taşınılacağına dikkat çekti.

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Koronavirüs salgını nedeniyle mali konuda zor zamanlar geçiren esnafın beklediği haber geldi. Hükümet tam kapanma döneminde de gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destek ödemelerine devam edecek. 

14 yılda Tuzla Sebze Hali inşaatının yüzde 20'si tamamlanabildi!

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından hazırlanan stratejik planlarda olan Tuzla sebze meyve hali projesinin 14 yılda yüzde 20’sinin yapılabildiği öğrenildi. Stratejik planlara konulan teleferik projelerinin çoğunun da eski yönetim tarafından iptal edildiği belirlendi

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracılarına kira desteği verecek!

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracıların geçmiş borçlarını kapatması veya ödeme planına bağlamaları şartıyla ve her bir kiracı özelinde değişen şekil ve tutarlarda kira desteği sağlanması hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verildi. 

Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda test sürüşü polemiği!

1 Ocak 2021’de açılacak olan, önceki dönemde durdurulan Alibeyköy-Eminönü Tramvay hattının AKP döneminde seçime sayılı günler kala gerçekleştirilen test sürüşünün nasıl yapıldığı öğrenildi. 

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Yeni kapama döneminde coronavirüs kira sözleşmelerini nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz Yeni kapama döneminde coronavirüs kira sözleşmelerini nasıl etkileyecek sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte o yazı...

2020 Ocak-Eylül döneminde satılan 10 konuttan 7'si ikinci el!

Ocak-Eylül 2020 döneminde satılan her 10 konuttan 7'sini ikinci el konutlar oluşturdu. Söz konusu dönemde 802 bin adet ikinci el konut satışı gerçekleşti. 

2020 Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 konut satıldı!

2020 yılı ocak-ağustos döneminde, 317 bin 832'si ilk kez, 706 bin 702'si ikinci el olmak üzere toplamda 1 milyon 24 bin 534 konut satışı gerçekleştirildi.

ABD'nin en zengin 12 kişisinin serveti salgın döneminde 1 trilyon doları geçti!

ABD'nin en zengin 12 kişisinin serveti, koronavirüs salgını döneminde 1 trilyon doları aştı. Bu, yaklaşık yüzde 40'lık bir artışa tekabül ediyor.

akp döneminde restore edilen eserler Haberi

akp döneminde restore edilen eserler

AK Parti döneminde 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonunun tamamlandığı; 1992-2002 yılları arasında restorasyonu tamamlanan kültür varlığı sayısının ise 46 olduğu öğrenildi. Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre; İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız restore edilen eserler hakkında son 18 yılın verilerini paylaştı. 

"5 BİN 61 KÜLTÜR VARLIĞININ RESTORASYONU TAMAMLANDI" 

Haydar Ali Yıldız, şunları söyledi:

"Bursa Türk İslam Eserleri Müzesi, Konya Akşehir Taş Eserler Müzesi, Tunceli Müzesi ve elbette Ayasofya Camii... AK Parti, iktidarı boyunca 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonunu tamamladı. Bu dönemden önceki on yılda sayı sadece 46 idi."

Sadece Türkiye'de değil, Osmanlı ve Selçuklu coğrafyasındaki Türk eserlerinin restorasyonu için devletimizin kurumları bayraklaştı. Rumeli'den Afrika'ya, Asya'dan Avrupa'ya kadar birçok cami, külliye, aşevi, hastane, okul binaları ayağa kaldırıldı."

"Ayasofya Camii açılırken...