26 / 04 / 2024

Aksaray imar

Aksaray imar

Aksaray Valisi Şeref Ataklı köylerde yaşayan temel sıkıntıların başında imar sorunları olduğunu belirterek bu sorunun çözümü ile diğer meselelerin de daha rahat çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Aksaray'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı!

Aksaray'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı. Aksaray İl Özel İdaresinin 2014 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetiminde görev yapmak üzere seçilen Denetim Komisyonu çalışmalarına başladı.

Aksaray'da tapular dağıtılıyor!

AKSARAY Belediyesi Yeni Mahalle, Somuncu Baba, Gerentol, Tacin, Nakkaş, Aratol, Kazıcık Tolu. İsmailağa Tolu ve Taşpazar Mahalleleri'ni kapsayan toplam 2 bin 800 vatandaşa tapularını dağıtıyor.

Aksaray'da afet toplanma alanı imara mı açıldı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.Aksaray'da afet toplanma alanı imara mı açıldı?

ÖİB'den Aksaray'daki gayrimenkulün satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Aksaray'da yer alan bir taşınmazın satışına ve bazı imar değişikliklerine onay verdi.

Aksaray 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Aksaray Mahallesi, 941 ada yanı kadastral boşluk alan (941 ada eski 2 parsel) ve 940 ada, 19 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Aksaray'da imara aykırı 20 yapı yıkıldı!

Aksaray'da maliyenin arazisinde inşa edilen ve yıkım kararı alınan imar barışına aykırı 20 kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili açıklama!

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili önemli açıklama yaptı. İşte Belediye'nin açıklaması...

Aksaray'da yeni imar yolları açılıyor!

Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü planlanan bölgelerde yeni yollar açmak adına çalışmalarını devam ettiriyor. 

Aksaray Eskil'de imar düzenlemeleri devam ediyor!

Aksaray’ın Eskil İlçe Belediyesi tarafından İller Bankası A.Ş. destekli başlatılan imar çalışmasında yapım ihalesini alan firma yetkilileri İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay ile bir araya geldi.

Aksaray Belediyesi'nde imar kanunu temposu!

Aksaray Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 1 Ekim'de değişecek olan İmar Kanunu nedeniyle çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Aksaray'da yeni hastanenin imar yolları açılıyor!

Aksaray'da 400 yataklı yeni Devlet Hastanesinin şehirle bağlantısını sağlayacak 25 metre genişliğinde Tacin Mahallesine bağlantılı imar yolu açılmaya başlandı.

Fatih Aksaray ve Çevresi imar planı değişikliği askıda!

Aksaray ve Çevresi Yenileme Projesi kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Aksaray Orduevi yıkılıyor!

İstanbul Fatih'teki Aksaray Orduevi yıkılarak yeniden yapılacak. 15 Temmuz öncesinde Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Fatih Belediyesi'yle imar ve inşaat detaylarını görüşerek yeni projeleri hakkında bilgi verdi ve yeni orduevinin projesiyle ilgili çalışma başlattı.

Aksaray'da imar çalışmaları türbelere göre yapılıyor!

Bayram Baba, Çaput Baba, Horoz Baba'nın da aralarında olduğu 41 türbenin bulunduğu Aksaray'da imar çalışmaları bu türbelere zarar gelmeyecek şekilde yapılıyor.

Aksaray Valisi: Önceliğimiz köylerin imar sorunu!

Aksaray Valisi Şeref Ataklı köylerde yaşayan temel sıkıntıların başında imar sorunları olduğunu belirterek bu sorunun çözümü ile diğer meselelerin de daha rahat çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Aksaray'da Köy Yerleşik Alanı Planları bitti!

Aksaray’da İl Özel İdaresi tarafından yapılan Köy Yerleşik Alanı Planlarının bitmesi neticesinde, imar uygulamalarının içeriği, muhtarların yetki ve sorumluluklarının anlatıldığı eğitim programları tamamlandı.

Aksaray imar Haberi

Aksaray imar

Aksaray Valisi Şeref Ataklı köylerde yaşayan temel sıkıntıların başında imar sorunları olduğunu belirterek bu sorunun çözümü ile diğer meselelerin daha rahat çözüme kavuşturulacağını söyledi. 


Vali Ataklı başkanlığında Aksaray II Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde düzenlenen toplantıda köylerin imar sorunları değerlendirildi. II Genel Meclis Başkam Muammer Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Gıda, Taran ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Doğan İpek ve kurumların teknik ekiplerinden oluşan heyetin katıldığı toplantıda köyler ve belediyeden köye dönüşen yerleşim birimlerinin imar sorunları ve imar revizyon gerektiren yerlerin son durumları ele alındı. 


Vali Şeref Ataklı köylerde yaşanan sıkıntıların temel nedeninin köy imar planlarının eksikliğinden kaynaklandığım belirterek ziyaret ettiği bütün köylerde bu sorunun karşılarına, çıktığım söyledi Aksaray İl Özel idaresinin yaptığı çalışma ile Aksaray'ın bütün köylerinde 'Köy...