27 / 04 / 2024

aksaray otogar havalimanı metro hattı

aksaray otogar havalimanı metro hattı

Büyük bir yatırımla hizmete alınan Kirazlı metro hattı ile bugüne kadar ulaşımda zaman zaman sıkıntı çekilen Olimpiyat Stadı’na, proje kapsamında yapılan Olimpiyat istasyonu ile erişim sorun olmaktan çıkıyor....

Bağcılar Kirazlı metro!

Bağcılar Kirazlı metrosunun yapımına 2006 yılında başlanmış ve geçtiğimiz Haziran ayında da hizmete girmiştir. Başakşehir - Kirazlı - Olimpiyatköy metrosunun uzunluğu yaklaşık 21,7 kilometredir...

7 yeni havalimanı daha geliyor!

Her 100 kilometrede bir havalimanı projesi kapsamında, Yozgat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Niğde-Aksaray, Karaman, İzmir Çeşme Alaçatı ve Batı Antalya havalimanlarının yapımı planlanıyor.

Halkalı Kirazlı metro hattı 18 Temmuz'da ihaleye çıkıyor!

Halkalı Kirazlı metro hattı, aktif olarak kullanılan M1B Aksaray-Otogar-Kirazlı hattının da bir uzantısı olacak. Yeni hat doğu-batı doğrultusunda konumlandırılıyor ve M1 metro hattı ile Marmaray bağlantısı sağlanıyor.

Feridun Bilgin: En fazla 100 kilometrede bir havalimanı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Niğde-Aksaray, Rize-Artvin, Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya`nın batısına havalimanı yapılacağını belirtti ve en fazla 100 kilometrede bir havalimanı inşa edileceğini dile getirdi.

Feridun Bilgin: 6 yeni havalimanı geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Niğde-Aksaray, Rize-Artvin, Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına havalimanı yapılacağını belirtti.

100 kilometrede bir havalimanı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Niğde-Aksaray, Rize-Artvin, Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına havalimanı planladıklarını belirterek, "En fazla 100 kilometrede bir havalimanı yapılacak'' dedi.

1993 yılında hızlı tramvay Atatürk Havalimanı'na kadar uzatılacakmış!

1993 yılında Aksaray-Otogar arasında hizmete giren hızlı tramvayın havalimanına kadar uzanacak olan ikinci aşama inşaatında, altyapı çalışmaları tamamlanmış. 23 kilometre uzunluğundaki projenin tamamlanmasıyla günde 400 bin yolcu taşınacakmış.

Kartal’dan Atatürk Havalimanı 81 dakika!

AKSARAY ve Yenikapı metrolarını birleştiren 665 metrelik bağlantı İstanbullu’nun hayatını kolaylaştıracak. Bu bağlantı sayesinde Atatürk Havalimanı’ndan bir yolcu Anadolu yakasında Kartal’a kadar kesintisiz seyahat edebilecek.

Yenikapı-Aksaray metro hattının açılışı gerçekleşti!

"Aksaray-Yenikapı" metro hattı dün Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun katılımı ile açıldı. Kartal' dan yola çıkan biri. Atatürk Havalimanı' na kadar raylı sistemle seyahat edebilecek...

Aksaray- Yenikapı Metrosu İstanbul trafiğini rahatlatacak!

İstanbul hız yaptı. Başbakan Davutoğlu dün Aksaray- Yenikapı Metro Hattı'nı hizmete açtı. Böylece Kartal'dan binen bir yolcunun, Atatürk Havalimanı'na oradan da Olimpiyat Stadı'na kadar ulaşacağı açıklandı..

Aksaray-Yenikapı metro hattı açıldı!

İstanbul'da 'Aksaray -Y enikapı metro hattı dün Başbakan Davutoğlu'nun katılımı ile açıldı. Yeni hatla birlikte Kartal'dan yola çıkan biri Atatürk Havalimanı'na 81 dakikada seyahat edebilecek

Kartal-Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya iniyor!

700 metre uzunluğundaki Aksaray Yenikapı hattı ile Kartal’dan metroya binen bir yolcu, Marmaray’a aktarma yaparak Yenikapı’ya, buradan da Aksaray Havalimanı - Başakşehir hattına kesintisiz ulaşabilecek.

Aksaray Yenikapı Metro Hattı açılış töreni canlı yayında!

İstanbul'da " Aksaray - Yenikapı " metro hattı bugün Başbakan Davutoğlu'nun katılımı ile açılacak. Kartal'dan yola çıkan biri, Atatürk Havalimanı'na kadar raylı sistemle seyahat edebilecek. Töreni canlı izlemek için linke tıklayın...

Aksaray Yenikapı metro hattı bugün açılıyor!

Atatürk Havalimanı'nı Marmaray ve Taksim Metrosu'na bağlayacak olan Aksaray - Yenikapı metro hattı bugün saat 11:00'de açılıyor. Açılış törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

aksaray otogar havalimanı metro hattı Haberi

aksaray otogar havalimanı metro hattı


Kirazlı metro hattı!


2006 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz Haziran ayında hizmete giren Başakşehir - Kirazlı - Olimpiyatköy metrosunun uzunluğu yaklaşık 21,7 kilometre olup 16 istasyondan meydana geliyor. Ayrıca Olimpiyatköy’de trenler için depo sahası ve atölye binası da yer alıyor.


Kirazlı istasyonu, mevcut M1 Aksaray-Otogar-Havalimanı hattının devamı olarak yapılan Otogar-Kirazlı metro hattının ortak istasyonu olarak hizmet veriyor. Bu istasyonda yapılacak aktarma ile Başakşehir’den binen yolcular Aksaray’a gidebiliyorlar.


Otogar Kirazlı metro hattı istasyonları!


Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mh, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Esenler, Menderes, Üçyüzlü, Bağcılar meydan, Araç depo sahası ve Kirazlı'dan meydana geliyor.


Büyük bir yatırımla hizmete alınan Kirazlı metro hattı ile bugüne kadar ulaşımda zaman zaman sıkıntı çekilen Olimpiyat Stadı’na, proje kapsamında yapılan Olimpiyat istasyonu ile...