19 / 04 / 2024

aksaray üniversitesi arkeoloji bölümü ne zaman açılacak

aksaray üniversitesi arkeoloji bölümü ne zaman açılacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Arkeoloji Bölümü’nün çok yakın bir zamanda aktif hale geleceğini, öğrenci almak için gerekli olan şartları fazlasıyla yerine getirdiklerini ifade etti...

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Aksaray Muzaffer Çakır Semt Polikliniği açıldı!

Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Muzaffer Çakır Semt Polikliniği vatandaşların hizmetine açıldı.

AYBÜ Şereflikoçhisar Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu!

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanıyor...

ASÜ Mühendislik Fakültesi binasının eksikleri gideriliyor!

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tadilatta olan eski Mühendislik Fakültesi binasını inceledi. Binanın bir bölümünün Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, bir bölümünün ise Sağlık Yüksekokulu olarak kullanılacağını belirtti.

Aksaray Üniversitesi'ne giden yollar asfaltlandı!

Aksaray Fen işleri müdürlüğüne bağlı ekipler tarafınca Aksaray Üniversitesine giden yol asfaltlandı. Gidiş geliş iki buçuk kilometre mesafede olan üniversite yolunun genişletildi.

İzzettin Küçük: Harran turizm merkezi olacak!

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran İlçesi’ndeki Harran Höyük’te Nisan ayında başlatılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeleri sırasında Küçük, Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal’dan kazı çalışmaları hakkında

Almanya’da 100 yıllık caminin kalıntıları bulundu!

Berlin Hür Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reinhard Bernbeck, 100 yıl önce inşa edilen Almanya’nın Wündsdorf kentindeki caminin 1930 veya 1931 yılında sistematik şekilde yıkıldığını söyledi.

Aksaray Üniversitesi'nin 250 dönümü yurt için ayrıldı!

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanması için özel idarenin üniversite kampüsü içerisinde yurt yapabileceğini söyledi.

ASÜ İslami İlimler Fakültesi'nin kaba inşaatı bitti!

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, inşaatı devam eden İslami İlimler Fakültesi'nde incelemelerde bulundu. Şahin, burada yaptığı açıklamada, binanın kaba inşaatının tamamlandığını söyledi.

Denizli'de bin 900 yıllık tahıl ambarı bulundu!

Denizli'deki Tripolis Antik Kenti'nde, tahıl ambarı olduğu belirtilen bin 900 yıllık yapılar ortaya çıkarıldı. Kazılar, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Duman başkanlığı tarafından devam ediyor.

Urla'da Deniz Arkeoloji Müzesi törenle açıldı!

Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA) desteğiyle Urla'da yapımı tamamlanan Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeoloji Araştırma Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi yıkılacak mı?

İtalya Catania Üniversitesi ile Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından 1995 yılında yapılan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazı Evi şimdi yıkılma tehdidi ile karşı karşıya.

aksaray üniversitesi arkeoloji bölümü ne zaman açılacak Haberi

aksaray üniversitesi arkeoloji bölümü ne zaman açılacak


Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Arkeoloji Bölümü’nün çok yakın bir zamanda aktif hale geleceğini, öğrenci almak için gerekli olan şartları fazlasıyla yerine getirdiklerini ifade etti. 


Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Doğanay, Zengibar Kalesi Arkeolojik Yüzey Araştırmaları ve Kazı Projesi konulu çalışmasının detaylarını anlattığı bir konferans verdi. Konferansa katılan ve açılış konuşmasını yapan ASÜ Rektörü Acar, Aksaray için son derece büyük önem arz eden Arkeoloji Bölümü’ne dair yaşanan son gelişmelerden bahsetti. Arkeoloji Bölümü’nün yakında aktif hale geleceğini kaydeden Rektör Acar, “Öğretim Elemanı eksiğimizi tamamladık. Artık YÖK’ten, Arkeoloji Bölümümüze öğrenci alma talebinde bulunmak için gerekli olan şartları fazlasıyla sağlamış durumdayız” dedi. 


'TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ÜÇ KAZI MERKEZİ AKSARAY’DA'


Arkeoloji Bölümü’nün Aksaray Üniversitesi için...