26 / 04 / 2024

alan bazlı kentsel dönüşüm projeleri

alan bazlı kentsel dönüşüm projeleri

DKY Başkanı Ali Dumankaya yılda 500 bin konutun yenilenmesi için, yeni yasaların bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Alan bazlı projelerin teşvik edilmesi gerektiğini de aktaran Ali Dumankaya “Bunun için 18 ay olan kira yardımları 36 aya çıkarılmalı” dedi.

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.

Kocaeli yerinde dönüşüm için uygun değil: Alan bazlı dönüşüm şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve Kocaeli'de dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. 

Giraudlar'ın çiftliği askıya çıktı! İzmir'e Koç Üniversitesi mi geliyor?

Kamuoyunda Giraudlar'ın çiftliği olarak bilinen ve sahipleri arasında Koç Holding’in de bulunduğu 28 hektarlık yeşil alan statüsü, "Yüksek Öğrenim Alanı" ve Kentsel Gelişme Alanı" olarak değiştiren imar planı askıya çıktı.

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Mimar Dr.Nihat Şen: Yarısı Bizden Kampanyası'na belediyeler dahil edilsin!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen yaptığı açıklamada yarısı bizden kampanyasına belediyelerin dahil edilmesini gerektiğini söyleyerek, alan bazlı dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

Mazot desteği yüzde 281.6, gübre desteği yüzde 149.5 arttı! Tarımsal destek ödemelerinde 2023 depremi!

Tarımsal destekleme bütçesinden gelecek sene için en fazla pay, yüzde 35,2 ile alan bazlı tarımsal destek ödemeleri için ayrıldı. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de konutlar sanayi tesisi yanından taşınıyor!

Kocaeli'nin Körfez ve Dilovası ilçelerindeki sanayi tesislerinin yanında yer alan konutlar kentsel dönüşüm çalışmaları ile başka alana çalışacak. 

Şanlıurfa Siverek'te muhtarlardan kentsel dönüşüm tepkisi!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Selim Pınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Başak, mahallelerinde görev alan muhtarlar kentsel dönüşüm başlamadığı için mağdur olduklarını dile getirdi. 

İzmir'de ada bazlı kentsel dönüşüm yapılacak mı?

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998'deki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle kabul edildi. 

GOP Plevne'nin yüzde 80'i satıldı!

İnşaat müteahhitliği ve gayrimenkul geliştirme alanlarındaki köklü tecrübesiyle 2021 yılını dönüşüm yılı ilan eden Bahaş Holding, İstanbul’un ilk ada bazlı kentsel dönüşüm projesi olan, GOP Plevne Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında sona yaklaştı. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm sevinci!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki "riskli alan" ilan edilen 53 dönümlük alanın "kentsel dönüşüm" kapsamına alınması büyük sevinçle karşılandı.

alan bazlı kentsel dönüşüm projeleri Haberi

alan bazlı kentsel dönüşüm projeleri


Yeni yasada kira yardımlarında ikamet şartının kaldırılarak, herkesin devletin vereceği kira yardımından faydalanabilmesi için çalışıldığını anlatan Ali Dumankaya, bu değişikliğin kentsel dönüşüme uzak duran firmalara teşvik niteliğinde olduğunun altını çizdi. Ali Dumankaya beklenen diğer „ düzenlemeleri şu şekilde sıraladı: "Yerli malzeme kullanımının da teşvik edilmesi gündemde. Maliklerin kendi aralarında yaşadıkları fikir ayrılıkları zaman zaman resmi süreçlerin ilerleyişini baltalayabiliyor. Maliklere iletilen tebligatların ulaşması ve maliklerin de tebligatlardaki yönlendirmelere uygun davranması sürecin hızlanması açısından büyük önem taşıyor. Bu sebeple, e-tebligat modelinin gelmesini bekliyoruz. Bu sayede tebligata bağlı süreç daha hızlı şekilde çözülecek."

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin deprem kuşağında yer alması sebebiyle, İstanbul’da her yıl 200 bin, Anadolu illerinde ise her yıl 300 bin olmak...