24 / 04 / 2024

Şanlıurfa Siverek'te muhtarlardan kentsel dönüşüm tepkisi!

Şanlıurfa Siverek'te muhtarlardan kentsel dönüşüm tepkisi!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Selim Pınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Başak, mahallelerinde görev alan muhtarlar kentsel dönüşüm başlamadığı için mağdur olduklarını dile getirdi. 



Çevre Şehircilik Bakanlığınca 2013 senesinde riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüme alınan Selim Pınar Mahallesi'nde aradan geçen 8 seneye rağmen kentsel dönüşüm çalışmalarında ilerleme kaydedilmedi. 

Doğruhaber'de yer alan habere göre; Selim Pınar Mahallesi ve Siverek Kalesi çevresi, Siverek Belediyesi'nin Çevre Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'ne yaptığı başvuru doğrultusunda 6300 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanunun 2. maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 24.06.2013 tarihinde karar verildi. 

Kentsel dönüşüm planı ile köhne bir köy görünümünde olan mahalle modern bir görünüm kazanması hedeflenmişti. 

Şanlıurfa Siverek te muhtarlardan kentsel dönüşüm tepkisi!

Selim Pınar Mahalle Muhtarı Mustafa Başak, kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilmediği için mağdur olduklarını söyleyerek "2010-2011 yılından sonra Selim Pınar Mahallesi kentsel dönüşüme alındı. 2011 yılından beri mahalle sakinlerinin hepsi mağdurdur. Bir ev yapamıyoruz, evimiz yıkılırsa yerine yenisini yapamıyoruz. Çocuklarını evlendiren arkadaşlarımız, ev yapmak istiyor ama belediye yapılmasına izin verilmiyor. Bir taş ve briket getiren kişiye ceza yazılıyor. Ev yaptırmak istediğimiz zaman mahallemiz kentsel dönüşüme alındığından dolayı izin verilmiyor. Sokaklarımızın hepsi çukur olmuş ama kentsel dönüşümden dolayı yollarımız yapılmıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı, bir ara Şanlıurfa'ya geldiği zaman Selim Pınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüme alındığını söylemesine rağmen bir gelişme olmadı. Mahallemizde bir an önce kentsel dönüşüm planının uygulanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Belediyesi'nden satılık 50 gayrimenkul!


Geri Dön