27 / 04 / 2024

Ali Güvenç KİRAZ yazıları

Ali Güvenç KİRAZ yazıları

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz emlak vergisini kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Şehir içlerindeki sanayi tesisleri yapı kooperatif modeli ile taşınıyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, şehir içlerindeki sanayi tesislerinin yapı kooperatif modeli ile taşınmasını kaleme aldı...

İnşaatlarda kendin yık kendin yap dönemi başlıyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, son dönemde yapılan inşaat fazlası ve stok fazlası nedeniyle müteahhitlerin kat karşılığı inşaat yapmak konusunda çekimser davrandığını söyledi.

Tapuda gerçek değer gösterilmemesinin riskleri!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz bugünkü yazısında tapuda gerçek değerin gösterilmemesi konusunu kaleme aldı. İşte, Ali Güvenç Kiraz'ın yazısı...

Kentsel dönüşümde tebligat sorununa pratik çözüm!

Av.Ali Güvenç Kiraz: " Kentsel dönüşüm sürecin hep birlikte yaşıyoruz. Sorunlarını ve ilerleme hızını birlikte görüyoruz. Yasanın ve yönetmeliğin ciddi açıklar taşıdığını her defasında belirttik. " dedi..

Ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 1,2 artarak 96,5 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, ekonomik güven endeksi, Ekim ayında aylık bazda yüzde 1,2 artış göstererek, 96,5 değerini aldı.

Güven Property Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Property Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Berrin Sayıl tarafından kuruldu.

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

TÜİK aralık ayı güven endekslerini açıkladı! İşte puanı artan ve azalan sektörler!

TÜİK, aralık ayı perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı. İşte verilere göre artan ve azalan güven endeksleri…

Ekonomiye güven Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyede!

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 93,6 olarak kaydedilirken, Temmuz ayında yüzde 0,2 oranında düşüş göstererek 93,4 değerini aldı. Bu şekilde endeks, Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Ekonomik güven endeksi son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında yüzde 98,2 değerinde olan ekonomik güven endeksinin mart ayında yüzde 2,5 gerileyerek, yüzde 95,7 olduğunu duyurdu.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Güven Rent A Car Gayrimenkul Turizm Müşavirlik Danışmanlık Hizm. Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güven Rent A Car Gayrimenkul Turizm Müşavirlik Danışmanlık Hizm. Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Rabee Sabre ve Mhd Taiseer ortaklığında kuruldu.

Ekonomiye güven yaklaşık 1,5 yılın zirvesinde!

Ekonomik güven endeksi aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre 11,8 puan artışla yaklaşık 1,5 yılın zirvesi olan 93,8'i gördü.

İnşaat sektörü güven endeksi 2019 Aralık'ta 68,9 değerine yükseldi!

TÜİK 2019 Aralık'a ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı. Buna göre; İnşaat sektörü güven endeksi 68,9 değerine yükseldi...

Berfu Güven ve Erden Timur'la İyi Hikayeler 8 Aralık'ta başlıyor!

Berfu Güven'in sunumu ve Nef İcra Kurulu Başkanı Erdem Timur'un yorumlarıyle ekrana gelecek ''İyi Hikayeler'' adlı program 8 Aralık'ta NTV ekranlarında başlıyor.

Ali Güvenç KİRAZ yazıları Haberi

Ali Güvenç KİRAZ yazıları

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz emlak vergisini kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Her 4 yılda bir belirlenen Emlak Vergisine temel oluşturacak arsa ve arazi metrekare birim  değerleri ile ilgili olarak 2022 yılından itibaren geçerli olacak 2022-2023-2024 ve 2025 değerleri belirlendi ve 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle mahalle muhtarlıklarına asıldı.  Askı sonrası ise büyük bir fırtına koptuğunu söyleyebiliriz. Çok ciddi bir artış oranı olduğunu görebiliyoruz ve vatandaşlar bu artış oranlarına itiraz ediyorlar. Aynı şekilde 2017 yılında belirlenen ve 2018-2019-2020-2021 emlak vergisine temel oluşturan değerlerde de yine böyle artışlar yapılmış ancak açılan ciddi sayıda vergi davası ve vatandaş isyanı sonrasında Emlak Vergisi Kanununa Geçici 23.Madde eklenmiş ve 

“Takdir komisyonlarınca 2017 yılında 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa...