23 / 04 / 2024

Aliağa Camii restorasyon

Aliağa Camii restorasyon

İzmir'in tek ahşap camisi olarak bilinen tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu için 20 Mayıs'ta ihaleye çıkılacak. 350 yıllık caminin içler acısı hali geçtiğimiz günlerde Yeni Asır objektiflerine yansımıştı...

Tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu ne durumda?

Aliağa Camii ile ilgili restorasyon skandalı sürüyor. Konak Belediyesi'nden duran çalışmalarla ilgili açıklama bile gelmezken, cami önünde restorasyon ile ilgili bilgilerin yer aldığı tabelanın kaldırılması dikkat çekti

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Eyüp Arakiyeci Caferağa Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Eyüp'teki Sertarikzade, Hatuniye, Emin Baba, Vezir, Şeyhülislam Mustafa Efendi ve Afife Hatun tekkeleri ve restorasyon çalışmasıyla Zal Mahmud Paşa Camii'nin ardından Arakiyeci Caferağa Camii'nin de restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.

İzmir Aliağa'da camii projesi protesto edildi!

İzmir Aliağa'da halk, mahallelerinde bulunan 3.600 metrekarelik arazinin Cami, Kur'an Kursu ve Müftülük Lojmanları yapılmak üzere Aliağa İlçe Müftülüğü'ne devredilip temel hafriyat kazısına başlanmasına tepki gösterdi.

Sapanca Mahmudiye Hasan Fehmi Paşa Camii restore edildi!

Sapanca’nın işçiliği bakımından en değerli eserlerinden biri olan Mahmudiye Hasan Fehmi Paşa Camii Sapanca Belediyesi tarafından restorasyon ve çevre düzenlemesinin yapılmasıyla tamamlandı.

Aliağa Camii restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

1672 yılında yapılan ve İzmir'in tek ahşap camisi olan Aliağa Camii, İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Restorasyonunun 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.

İzmir Aliağa Camii'nin restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Tarihi Aliağa Camii’nin yıkılmak üzere olan halinin gündeme gelmesiyle İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü restorasyon sürecini başlattı. Cami, 2016 yılının sonunda tamamlanacak.

Balıkesir İbrahim Ağa Camii restore ediliyor!

Balıkesir’in tarihi camilerinden İbrahim Ağa Camii Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Restorasyon çalışması süresince cemaatin namaz kılması için Altıeylül Belediyesi tarafından geçici ibadethane yapıldı.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

Konak Aliağa Camii aslına uygun olarak restore ediliyor!

İzmir Konak'ta bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii'nin yıkılan istinat duvarı, aslına uygun olarak onarılıyor. İzmir'in en önemli yapılarından biri olarak gösterilen 350 yıllık Aliağa Camii'ni yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar başladı.

İzmir tarihi Aliağa Camii koruma altına alındı!

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii’nin yıkılan istinat duvarı, Konak Belediyesi ekiplerince aslına uygun olarak onarılıyor.

Kocaeli Pertev Paşa Camii restore edilecek!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kocaeli’nin en eski camilerinden olan Yeni Cuma Cami olarak bilinen Pertev Paşa Camii’nde kapsamlı restorasyon için hazırlıkları başlattı. Restorasyonun 2 yıl sürmesi bekleniyor.

Tosya Mer'aş-i Abdurrahman Paşa Camii restorasyonunda sona gelindi!

Osmanlı klasik dönem mimari eserlerinden biri olan ve 1584 yılında ibadete açılan Mer'aş-ı Abdurrahman Paşa Camii'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Aliağa Camii restorasyon ihalesi 20 Mayıs'ta!

İzmir'in tek ahşap camisi olarak bilinen tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu için 20 Mayıs'ta ihaleye çıkılacak. 350 yıllık caminin içler acısı hali geçtiğimiz günlerde Yeni Asır objektiflerine yansımıştı...

Aliağa Camii restorasyon Haberi

Aliağa Camii restorasyon


Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ve Konak Belediyesi tarihi Aliağa Camii'nin ihalesi için 20 Mayıs'ta ihaleye çıkacak. 350 yıllık cami yeniden doğacak.

Süreçteki aksamalar yüzünden ayakta zor duran tarihi Aliağa Camii'nin restorasyon ihalesinde nihayet sona gelindi. Geçen ay toplanan Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan da caminin restorasyonu ile ilgili onay çıktı. Şimdi de Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ve Konak Belediyesi 20 Mayıs'ta caminin restorasyonu için ihaleye çıkacak. Haziran ayının başlarında da restorasyon çalışmalarına başlanacak.

Restorasyon çalışmaları kapsamında caminin çatısı onarılacak, bahçesinde mezarların da düzenlemesi yapılacak. Konak Belediyesi de yıkılan istinat duvarını restore edecek. Çalışmaların bir sene içinde tamamlanması bekleniyor. Tarihi cami böylece yıkılmaktan kurtulacak. 


Tek ahşap cami

Hisar Camii'nden sonra en eski camii olarak bilinen Aliağa Camii, 1672 yılında Gedizli Ali Ağa tarafından yaptırıldı. Avlusunda...