19 / 04 / 2024

Aliağa termik santral haberleri

Aliağa termik santral haberleri

Yaşam alanlarının bitişiğinde termik santraller işletilmesine tepki gösteren Karşıyaka ve Foça'daki yerel yönetimler, bir Azerbaycan şirketinin Aliağa'ya konuşlandırmak istediği yeni bir termik santrale karşı da yasal haklarını kullanacağını duyurdu...

İzmir Aliağa'daki termik santralin ÇED onayı hukuka aykırı mı?

Yöre halkının tepkiyle karşıladığı ve iptali için mücadele ettiği İzmir Aliağa'daki termik santral için Bakanlığın verdiği 'ÇED olumlu' kararı mahkeme tarafından hukuka aykırı bulundu

SOCAR, Aliağa'daki termik santral yatırımından vazgeçti!

SOCAR'ın, İzmir Aliağa’da yapmayı planladığı kömürlü termik santrali yatırımını gerçekleştirmeyeceği iddia edildi.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

İzmir Aliağa termik santrali Çed sürecinde yeni karar!

Aliağa'da faaliyet gösteren termik santralin genişletilmesi için hazırlanan plana, ’ÇED olumlu’ raporu verilmesi üzerine başlatılan hukuk mücadelesinde, mahkemenin belirlediği bilirkişi heyetinden bölge haklını sevindiren rapor çıktı.

İzmir Aliağa Termik Santrali'nde bilirkişi kararı!

Bilirkişi ÇED raporunu, “santralın teknik kriterleri sağlaması ve tarımsal arazi kullanımı” konusunda yeterli; fakat Kyme antik kenti açısından eksik buldu.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

Aliağa-Foça Termik Santrali'nin ÇED olumlu raporuna bilirkişi kararı!

Aliağa ile Foça arasında ENKA şirketi tarafından yapılmak istenen termik santralle ilgili bilirkişi keşfinin raporu açıklandı. ÇED olumlu kararının yetersiz olduğu kanısına varıldı.

İzmir Aliağa'ya 2 termik santral ve 17 RES projesi geliyor!

İzmir Aliağa 2012’de 1. derece arkeolojik ist alanı olarak tescil edildi. Ancak şimdi 2 termik santral ve 17 RES projesi için çalışmalarına devam ediyor.

Foça'da termik santral protesto edildi!

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, aralarında bisikletlilerinde yer aldığı bir grup, Aliağa'da kurulmak istenen Kömüre Dayalı Termik Santrallere karşı protesto gösterisi yaptı.

İzmir Aliağa Termik Santrali’ne ÇED davası açıldı!

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, İzdemir Enerji Elektrik Üretim tarafından yapılması planlanan termik santralin ikinci ünitesiyle ilgili verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararının iptali için, 14 kişi ve oda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na d

Hatay Arsuz'a termik santral inşa edilecek!

Dünyanın en büyük inşaat fuarlarından MIPIM’e bu yıl belediyeler damgasını vuruyor. Hatay’ın Arsuz ilçesi belediye başkanı Nazım Çulha bir şey öğrendi. İlçede termik santral kurulması için başvuruda bulunuldu.

İzmir Aliağa santral ihalesi ertelendi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santralinin özelleştirilmesi ihalesinin ön yeterlilik ve son teklif verme tarihini 6 Haziran 2016'ya erteledi.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

Aliağa termik santral haberleri Haberi

Aliağa termik santral haberleri

Yaşam alanlarının bitişiğinde termik santraller işletilmesine tepki gösteren Karşıyaka ve Foça'daki yerel yönetimler, bir Azerbaycan şirketinin Aliağa'ya konuşlandırmak istediği yeni bir termik santrale karşı da yasal haklarını kullanacağını duyurdu. Karşıyaka ve Foça belediyeleri, söz konusu yatırım için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliğine, askı süresinde itiraz etti. İstemlerinin dikkate alınmaması durumunda yargıya başvuracaklarını bildirdi. 


Aliağa Paşa Çiftliği bölgesinde Azerbaycan Devlet Petrol Şirke tinin (SOCAR) liman, termik santral, rafineri gibi projelerini hayata geçirebilPaşa Çiftliği'ndeki SOCAR arazisi, termik santral yapımına olanak sağlayacak biçimde 'özel proje alanı' ilan edildi. Karşıyaka ve Foça belediyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliğine itiraz etti. 


mesi ve var olan petrokimya tesisinin geliştirilmesi için tahsisli 'Özel Proje Alanı'nın, 1436 hektarlık bölümünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...