19 / 04 / 2024

Almanya 100 yıllık cami bulundu

Almanya 100 yıllık cami bulundu

Berlin Hür Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reinhard Bernbeck, 100 yıl önce inşa edilen Almanya’nın Wündsdorf kentindeki caminin 1930 veya 1931 yılında sistematik şekilde yıkıldığını söyledi.

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Mehmet Kalyoncu ‘Emanet’ adlı bestesini 100 yıllık Cumhuriyet’e armağan etti!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Kalyoncu, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen bestelediği “Emanet” adlı eserini Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Gala’da seslendirdi.

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Okul servisi ücretleri yıllık 100 bin TL'ye dayandı! Veliler servislerden kaçıyor! 

Okullarda servis ücretleri yıllık 100 bin lira seviyelerine çıkarken, bazı veliler birkaç komşu çocuğunun taşındığı ‘komşu turizm’i tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Almanya'da perakende satışlar, Mart ayında yıllık yüzde 8,6 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Almanya'da reel perakende satışlar, özellikle gıda ürünlerinde yükselen fiyatların Almanların satın alma konusunda isteksizliğini etkilemesi sebebiyle Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 ve yıllık bazda yüzde 8,6 geriledi.

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem sonrasında, başta Hatay olmak üzere peş çok şehir etkilendi. Büyük depremin ardından ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı.

Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta! Şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyeli! 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 göz alıcı Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta. Peugeot e-2008 duvar tipi şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyesiyle alıcılara sunuluyor. Peki Peugeot e-2008 Aralık fiyatları kaç lira? İşte 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Avcılar’ın 40 senedir imar bekleyen Yeşilkent mahallesinin imar planı sorunu sonunda çözüldü. Yeşilkent mahallesinin yaklaşık 40 senedir imar beklediğine dikkat çeken Turan Hançerli, 100 bin insanı kapsayan 40 yıllık sorunun çözüldüğünü belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

Afyonkarahisar'daki 100 yıllık 2 ev yenileniyor!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma 2 tarihi ev yenileniyor. 100 yıllık evlerin restore çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Almanya 100 yıllık cami bulundu Haberi

Almanya 100 yıllık cami bulundu

Berlin Hür Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reinhard Bernbeck, 100 yıl önce inşa edilen Almanya’nın Wündsdorf kentindeki caminin 1930 veya 1931 yılında sistematik şekilde yıkıldığını söyledi.


Bernbeck, başkent Berlin’e 60 kilometre mesafedeki Wünsdorf’ta yapılan kazı çalışmalarında "Almanya’nın en eski camisinin" kalıntılarına rastlanmasına ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.


Söz konusu alana sığınmacıların barınması için konteynerler yerleştirileceğinden dolayı inşaattan önce muhtemel tarihi eserlerin zarar görmemesi için kazı çalışması yaptıklarına işaret eden Bernbeck, “Biz orada 100 yıl önce bir caminin bulunduğunu biliyorduk. Brandenburg eyaleti yetkilileriyle kazı çalışmasını gerçekleştirdik. Yani devlet adına bunu yaptık. Hedefimiz toprağın açılacağı yerde söz konusu caminin kalıntılarını bulmaktı” diye konuştu.


Çalışmalarının başında tam olarak caminin nerede bulunduğunu bilmediklerini anlatan Bernbeck, kazı çalışmalarında caminin yer aldığı tüm alanı değil, sadece...