18 / 04 / 2024

almanya arsa kıtlığı

almanya arsa kıtlığı

Almanya'da kiralar ve emlak fiyatları tavan yaptı. Bu artışa sebep olarak ise büyük kentlerde azalan konut alanları gösteriliyor. Arsaların 'yeni altın' haline geldiği Berlin ya da Münih'te insanlar tepkili.

1941'de Emlak Bankası tarafından Boğaz'da satılık yalı, arsa, köşk ve koru...

1941 yılında Emlak Bankası, Boğaziçi'nin en seçkin yerinde sahile 82 metre yakınlıkta yalı arsası, köşk ve koru satıyormuş.

1954'te inşaat malzemesi kıtlığı: İnşaat demiri 74 kuruştan satılmış!

1954 yılında, inşaat işleri birden hızlanmaya başlanmış. İthal malzeme bulmakta zorlanan sektörde kıtlık yaşanmaya başlanmış. 

Üretici, pamuktaki fiyatın gözden geçirilmesini bekliyor!

Çukobirlik'in 18,5 lira olarak belirlediği kütlü pamuk alım fiyatına sektörden eleştiri yükseldi. Üretici temsilcileri, sürdürülebilir bir üretim için kilogram başına fiyatın en az 29.34 lira olması gerektiğini belirtti. Mevcut fiyatlarla üretiminin artırılmasının mümkün olmadığını vurguladılar.

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

Novada, 2 milyar liralık yeni AVM yatırımı için düğmeye bastı!

BY Tekinalp Novada Şirketler Grubu yatırımlara hızla devam ediyor. AVM, otel ve inşaat sektöründe emin ve hızla adımlarla ilerleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Nuri Tekinalp toplam yaklaşık 2 milyarlık TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.

Gürses Arsa Kırklareli Çengerli hemen teslim tapu fırsatıyla satışta! Yeni proje! 

Gürses Arsa Kırklareli Çengerli'de arsa satışları başladı. Peki Gürses Arsa Kırklareli Çengerli'de fiyatlar ne kadar? Arsaların büyüklükleri kaç metrekare? İşte merak edilenler... 

Paramız pul olunca piyasada bozuk para da kalmadı! Madeni parada kıtlık var!

Yüksek enflasyon nedeniyle paramız pul olsa da küçük esnaf piyasada madeni para sıkıntısı yaşandığından şikayet ediyor. Madeni paralarda; bakır, çinko ve nikel fiyatlarındaki artışlar nedeniyle üretim maliyetinin kendi değerini aştığı belirtiliyor.

Reel sektörden şok uyarı: Döviz kıtlığı devam ederse fabrikalar kapısına kilit vuracak, seri iflaslar gelecek!

Seçimler öncesi döviz kurlarının ekonomik önlemlerle baskılanması, sanayici ve ihracatçıları isyan ettirdi. Dövize erişimin giderek zorlaşması reel sektör üzerinde maliyet baskısı yaratırken, sanayiciler bir an önce finansal döngünün bir an önce normalleşmesini istiyor.

Kiracılar kara kara düşünüyor! Yeni dönem artık karanlık olacak

Yakın zamanda ortalama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ev sahibi olmasının oldukça zorlaşacağını ifade eden piyasa uzmanı İslam Memiş, ev kiralarının artık TL ile değil döviz ile ödeneceğini belirtti. İşte tüm detaylar...

Kiracılara kötü haber! Kira ödemede TL’yi unutun! İslam Memiş’ten yeni dönem sinyali!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten kiracılara kötü haber. Kiralar artık TL ile ödenmeyecek. İşte detaylar!

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

En çok ihtiyaç duyulduğu anda mağduriyet yaşandı! Elektrik şirketleri sınıfta kaldı

Depremin olduğu yerlerde can güvenliği açısından elektrik olmaması ve iletişim kesikliği olması gayet normal ama depremin ardından enerji ve  iletişimde hizmet kıtlığı normalin dışında değerlendirildi. şirketler yapılan değerlendirme sonrası verdikleri hizmette sınıfta kaldı yorumu yapıldı.

Dünya Bankası’ndan kırmızı alarm! Böyle giderse bir bardak suya muhtaç olacağız! Su kıtlığı kapıda!

Dünya Bankası, gelecek dönemde insanoğlunu bekleyen tehlikelere karşı uyardı. Dünya nüfusunun son 50 yılda ikiye katlanmasına rağmen doğal su depolama hacmi ise giderek azalıyor.

almanya arsa kıtlığı Haberi

almanya arsa kıtlığı

Almanya'da metropoller hızla büyüyor. Sadece başkent Berlin'e her yıl 40 bin kişi yerleşiyor. Kentlerde artan nüfus, emlak fiyatları ve ev kiralarının rekor seviyeye ulaşmasına neden oluyor.

Kiracının cebini yakan fiyatlar, emlak sahiplerinin ise yüzünü güldürüyor. Başkent Berlin'in merkezi semtlerinden birinde, modern bir donanıma sahip daireler mal sahibine yılda yüzde 10'dan daha fazla kazanç sağlıyor.

Her ne kadar hükümet kira artışlarını yasalarla frenlenmeye çalışsa da, bu emlak sektöründeki spekülasyonları çok da etkilemişe benzemiyor. Peki, büyük kentlerdeki bu emlak fiyatları artışının ardında hangi nedenler var?

Borsada en çok boş arsalar rağbet görüyor

Yabancı yatırımcıların da gözünü Almanya'ya çevirmesine yol açan kira artışlarının en önemli nedeni, arsa maliyetlerinin baş döndürücü bir hızla yükselmesi. Kent merkezlerinde ev inşa edilebilecek arsaların artık kıt kaynağa dönüşmüş olmasından ötürü mevcut...