19 / 04 / 2024

almanya konut modernizasyonu

almanya konut modernizasyonu

Hürriyet gazetesi yazarlarından Ayhan Can, köşesinde evini veya binasını modernize eden konut sahiplerine yönelik diğer vergi kolaylıklarını kaleme aldı. İşte Can'ın o yazısı...

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Almanya'da ciddi konut sıkıntısı var! 9,5 milyondan fazla kişi bu konutlarda yaşıyor! 

 Almanya'da her on kişiden birinin şu anda aşırı kalabalık bir apartman dairesinde yaşıyor (yüzde 11,3). Özellikle bekar ebeveynler ve çocukları sıkışık yaşam alanlarında yaşıyor.

Euro Bölgesi'nde konut fiyatlarında düşüş yaşandı! 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yıının son çeyreğinde yüzde 1,1 oranında azaldı. Buna göre, konut fiyatları senelik bazda Lüksemburg'da yüzde 14,4, Almanya'da yüzde 7,1, Finlandiya'da yüzde 4,4, Fransa'da yüzde 3,6 kadar azalmış oldu.

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

Almanya'nın kayıp konutlarında sahne dolandırıcılara kaldı!

Yaşanan konut kriziyle gündemden düşmeyen Almanya'da uzmanlar 800 bin konut açığı olduğunu belirtirken ülkede yaşanan bu kriz de dolandırıcılar tarafından fırsata dönüştürülüyor.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Almanya'dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!

Almanya'da konut kredisi faiz oranlarında keskin düşüş yaşandı. Bu yolla konut almak isteyenlere her sene binlerce euro tasarruf sağlamış olacak. 

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Almanya'da konut fiyatlarında sert düşüş!

Almanya'da derinleşen konut krizi etkileri devam ediyor. Almanya'da konut fiyatları 3. çeyrekte geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 10,2'lik bir düşüş kaydederek dibi gördü.

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

almanya konut modernizasyonu Haberi

almanya konut modernizasyonu

Hürriyet gazetesi yazarlarından Ayhan Can, köşesinde evini veya binasını modernize eden konut sahiplerine yönelik diğer vergi kolaylıklarını kaleme aldı. İşte Can'ın o yazısı...

Geçen haftaki yazımızda koronavirüs pandemisi nedeniyle sigortalılara sağlanan vergi kolaylıklarından bahsetmiştik. Bu haftaki yazımızda gerek pandemi nedeniyle kısa çalışmaya geçen sigortalılara, gerekse evini veya binasını modernize eden konut sahiplerine yönelik diğer vergi kolaylıklarını sizler için özetlemeye devam edeceğiz.

Öncelikle konut sahiplerinden başlayalım. Konut sahipleri de, geçen yıldan bu yana pandemi nedeniyle bir dizi vergi kolaylığından yararlanabiliyorlar. Nasıl mı? Berlin’deki Federal Mali Müşavirler Birliği Genel Müdürü Uwe Rauhöft bu konuda geçen yıl yapılan bir mevzuat değişikliğine işaret etti ve 2020 yılından bu yana, enerji tasarrufu amaçlı konut modernizasyon ve tadilat çalışmaları kapsamında yapılan harcamaların 10 yıl boyunca vergiden düşülebildiğini...