25 / 04 / 2024

Almanya şirket iflası

Almanya şirket iflası

Almanya'da bu yılın ocak ayında iflas eden şirket sayısı, 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,7 artış gösterdi. Ülkede 193 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

Almanya'da Şubat'ta iflas eden şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 arttı. İflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi...

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

İflas haberleri gelmeye başladı! Şirketler tek tek kepenk kapatıyor! İzmir ilk sırada!

Ege Bölgesi'nde ekimde 427 şirket iflas haberini açıklalarken, 10 ayda bu rakam 5 bin 51'e ulaştı. Manisa'da 402 şirket iflas ederken İzmir'de 2 bin 217 şirket kepenk kapattı.

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Karadayı Konut Yapı AŞ. iflas etti. Şirket bin 500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi.

Türkiye'de de faaliyet gösteren teknoloji devi iflas başvurusu yaptı

Android tabanlı cep telefonu üretiminin öncülerinden gösterilen Almanya merkezli dev teknoloji şirketi Gigaset iflas başvurusu yaptı. İşte tüm detaylar... 

Dünyaca ünlü şirket 6 yıl önce iflas vermişti. Şimdi yeniden dönüyorlar

Dünyaca ünlü bir havayolu şirketi, 6 yıl önce iflas vermesinin ardından yeniden piyasaya dönüyor.

Milyonlarca kişinin hayatına etki eden dev şirket iflasın eşiğinde

15 milyon kişiye hizmet veren ancak son yıllarda 14 milyar sterlinlik borç biriktiren Thames Water iflas etmek üzere. Su ve kanalizasyon sektöründe hizmet veren şirketin CEO'su da istifasını sundu.

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Sur Yapı Almanya ve Azerbaycan projeleri için düğmeye bastı! 

Sur Yapı Azerbaycan projelerinde düğmeye bastı. Şirket Almanya ve Azerbaycan'da yeni projelere imza atacak. İşte ayrıntılar...

Kriz derinleşiyor! Şirketler bir bir iflas ediyor! Bir ayda 762 şirket...

Almanya’da açıklanan son verilere göre, eylülde şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları Eylül 2021’ye göre yüzde 34 artarak 762’ye yükseldi.

Enerji krizi patladı! İflas dalgası kasıp kavuruyor

Avrupa’da elektrik ve doğalgazdaki krizi şirketleri batırmaya başladı. Almanya’da birçok fabrika iflas edip, işçileri işten çıkardı. İngiltere ise bin 933 firma iflasını açıkladı. Ayrıca Belçika’da 10 gıda şirketinden 4’ü riskli durumda. Enerji şirketleri de hükümetlerden yardım bekliyor.

Enerji krizi Almanya'yı sardı! Tuvalet kağıdı üreticisi artan enerji maliyetleri nedeniyle iflas başvurusunda bulundu!

Alman tuvalet kağıdı üreticisi Hakle, hammadde ve enerji maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Kripto darbesi devam ediyor! Bir şirket daha iflas etti!

Bir aydır ödeme sorunları ile mücadele eden kripto şirketi Celsius iflas etti. Celsius son iki hafta içinde  iflas başvurusunda bulunan üçüncü şirket oldu. İşte ayrıntılar...

Kripto para piyasasında beklenen oldu! Dev şirket iflas başvurusu yaptı

Kripto paraların son dönemde yaşadığı düşüşler sonunda beklenen iflas haberinin ilkinin gelmesine neden oldu. İngiliz Virginia Adaları'nda görülen mahkeme sonunda verilen tasfiye kararı verilen Singapur merkezli Three Arrows Capital, ABD’de mahkemeye iflas başvurusu yaptı.

Almanya şirket iflası Haberi

Almanya şirket iflası

Almanya Federal İstatistik Ofisi ülkede ocak ayında bin 700 işletmenin iflas ettiğini açıkladı. İflaslar, 2018’in aynı dönemine kıyasla yüzde 5,7 arttı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Almanya'da iflaslardan en çok motorlu taşıtların bakım ve onarımı da dahil toptan ve perakendecilik sektörü etkilendi. 207 iflas başvurusunun olduğu toptan ve perakendecilik sektörünü, 193 iflas başvurusuyla inşaat ve 147 başvuruyla konaklama ve gıda hizmetleri takip etti.

Şirketlerin iflas talepleriyle ilgili alacaklılara ödenmesi planlanan borç, ocak ayında 1,2 milyar avronun altında...