19 / 04 / 2024

Almanya şirketlerin istihdam eğilimi

Almanya şirketlerin istihdam eğilimi

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", ekimde 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi arttı!

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", Ekim'de 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Borsa yatırımcıları dikkat! Borsa peş peşe rekor kırsa da beklenen istihdam gelmedi!

Borsa, yüksek enflasyonun da etkisiyle arka arkaya rekor kırarak yatırımcısına kazandırdı. Ancak BIST 100’deki şirketlerin istihdamı beklenen oranda artmadı.

Almanya, Türkiye'den 5 bin işçi alacak; Maaşlar 40 bin euro ile 100 bin euro arasında değişiyor

Almanya, eğitmenler, yazılımcılar ve mühendisler gibi mesleklerde yaklaşık 2 milyon açık pozisyonla karşı karşıya. Bu nedenle, Türkiye'deki yetenek havuzuna başvurarak bu açığı kapatmaya çalışıyor. Almanya, yıl sonuna kadar 5 bin kişiyi ülkeye getirerek kritik görevlerde istihdam etmeyi planlıyor.

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Almanya nitelikli göç kanununu henüz çıkarmadı fakat acil ihtiyaç olarak 60 bin kalorifer ve su tesisatçısı istihdam edecek. Bu kapsamda, söz konusu alanlarda meslek eğitimi almış olan Türkler, iş kabulü alırsa kolay vize ile Almanya’ya giderek çalışabilecek.

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…

Kanada, Almanya ve İngiltere işçi alımı için ilan yayınlandı!3.500 Euro maaşla istihdam edilecek personeller alınacak!

Kanada, Almanya ve İngiltere, aylık 3.500 Euro maaşla istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! Almanya işçi alımı yapıyor

Yurt dışında çalışmak isteyenler yurt dışı istihdam imkanlarını araştırılıyor. Bu kapsamda Almanya işçi alımı yapacak. Yurt dışında çalışmak isteyenler için Almanya işçi alım detayları belli olmaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar...

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

2021 Mayıs için Almanya'da iflas eden şirketlerin sayısı açıklandı. Sene içerisinde inşaat sektöründe 180 başvurusu gerçekleşti. 

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

Cumhurbaşkanı kararı ile genç kadın ve kadın istihdam eden şirketlerin istihdam desteğinden yararlanma süresi uzatıldı. Veri merkezi yatırımları öncelikli yatırımlara dahil edilirken, çevre yatırımlarının kapsamı da genişletildi.

Almanya'da inşaat sektöründe alınan yeni iş siparişleri 24 yılın en yükseğinde!

Almanya'da 20 ve daha fazla kişiye istihdam sağlayan inşaat şirketlerinin yeni siparişleri, Eylül ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8,6 oranında arttı

Almanya'da istihdam rekoru kırıldı!

Almanya'da istihdam rakamları açıklandı ve son 29 yılın en yüksek seviyesine ulaşıldı. 2019'un üçüncü çeyreğinde toplam istihdam edilen kişi sayısı 45,4 milyon kişi olarak kayıtlara geçti.

Almanya'da inşaat sektörü istihdamı arttı!

Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi ağustos ayında önceki aya kıyasla hafif artarak 108,7 puan seviyesinde gerçekleşti. Almanya'da inşaat sektörü istihdamı arttı.

İnşaat sektörü 2016'da istihdam artışında öne çıkacak!

Asgari ücrette öngörülen yüzde 30'luk artış şirketlerin istihdam planlarını etkilemedi. Poyraz Danışmanlık'ın ücret araştırmasına göre de 2016'da, istihdam artışında öne çıkacak sektörlerin başında, inşaat geliyor.

Almanya'da inşaat sektöründe istihdam yüzde 0,3 geriledi!

Almanya'da bu yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazdaki istihdam artışı, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 0,3 artarken, inşaat sektöründe istihdam yüzde 0,3, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörlerindeki istihdam da yüzde 2,6 geriledi.

Almanya şirketlerin istihdam eğilimi Haberi

Almanya şirketlerin istihdam eğilimi

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", ekimde 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Merkezi Münih'te bulunan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), 2015 yılı ekim ayma ilişkin Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Anket sonuçlarına ilişkin açıklamada, Almanya'da eylülde 108,6 puan olan istihdam barometresinin ekimde 109,1 puana çıkarak, 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek düzeye ulaştığı bildirildi. İş gücü piyasası verilerinin pozitif yönde gelişmeyi sürdüreceğine işaret edilen açıklamada, "Özellikle hizmet sağlayıcılar ek personel arıyor. İstihdam barometresi, bu sektörde 2011 yılının Nisan ayından beri en yüksek seviyeye çıktı. Toptancılar ve perakendeciler de personel sayılarını artırma niyetindeler" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, kış mevsiminin yaklaşmasına karşın inşaat sektöründe de istihdam barometresinin yükseldiği, imalatın ise istihdam dinamiklerinin zayıf kaldığı...