26 / 04 / 2024

almanyada şirketlerin istihdam eğilimi arttı

almanyada şirketlerin istihdam eğilimi arttı

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", ekimde 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi arttı!

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", Ekim'de 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Borsa yatırımcıları dikkat! Borsa peş peşe rekor kırsa da beklenen istihdam gelmedi!

Borsa, yüksek enflasyonun da etkisiyle arka arkaya rekor kırarak yatırımcısına kazandırdı. Ancak BIST 100’deki şirketlerin istihdamı beklenen oranda artmadı.

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

Cumhurbaşkanı kararı ile genç kadın ve kadın istihdam eden şirketlerin istihdam desteğinden yararlanma süresi uzatıldı. Veri merkezi yatırımları öncelikli yatırımlara dahil edilirken, çevre yatırımlarının kapsamı da genişletildi.

İnşaat sektörü 2016'da istihdam artışında öne çıkacak!

Asgari ücrette öngörülen yüzde 30'luk artış şirketlerin istihdam planlarını etkilemedi. Poyraz Danışmanlık'ın ücret araştırmasına göre de 2016'da, istihdam artışında öne çıkacak sektörlerin başında, inşaat geliyor.

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi yükseldi!

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", ekimde 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi arttı!

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", Ekim'de 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Gaziantep'te konut ve istihdam sorunu masaya yatırıldı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konut ve istihdam sorunu masaya yatırıldı..

Hızlı büyüyen kentlerin en önemli sorunu konut ve istihdam!

GAİMDER üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda bir araya geldi. Fatma Şahin, Gaziantep gibi hızlı büyüyen kentlerin en önemli sorunlarının konut ve istihdam olduğunu söyledi

Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat!

"Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat" diyen Şahika Grup Yapı Ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, "İnşaatta ciddi birikim var. Doğru adımlarla işsizliğe ilaç olabilir" dedi.

Antalya OSB, istihdam edilen kişi sayısını 18 bine çıkaracak!

Halen 150 firmanın sanayi parseli beklediği Antalya OSB, genişleme bölgesini yatırıma açarak istihdam edilen kişi sayısını 12 binden 18 bine çıkarmayı hedefliyor.

Antalya OSB 6 bin kişiye yeni istihdam yaratacak!

Halen 150 firmanın sanayi parseli beklediği Antalya OSB, genişleme bölgesini yatırıma açarak istihdam edilen kişi sayısını 12 binden 18 bine çıkarmayı hedefliyor..

Özdilek 6 bin 500 kişiye istihdam sağladı!

Hüseyin Özdilek 15 noktada 6 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarının altını çizdi. Özdilek "Yalova'da geçmişte aldığımız bir fabrikanın önüne 400 metrekare mağaza açtık. Yolda gelip geçenler sürekli mağazamıza uğrardı. Çok başardı bir yer oldu." dedi.

İnşaatta iş ilanları yüzde 20 azaldı!

İnşaat şirketlerinin verdikleri iş ilanlarının sayısı yüzde 20 oranında düştü. Sektörde istihdamın aynı dönemde ortalama yüzde 8 arttığını belirten uzmanlar, büyük şirketlerin iş ilanlarındaki gerilemenin taşeronlaşmanın göstergesi olduğunu açıkladı..

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu 11 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Hazırlanan raporda otoyolun ekonomiye yıllık ortalama 4 milyar, üretime 2 milyar lira katkı sağlayacağı ifade edildi. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu 11 bin kişiye istihdam sağlayacak.

almanyada şirketlerin istihdam eğilimi arttı Haberi

almanyada şirketlerin istihdam eğilimi arttı

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", ekimde 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Merkezi Münih'te bulunan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), 2015 yılı ekim ayma ilişkin Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Anket sonuçlarına ilişkin açıklamada, Almanya'da eylülde 108,6 puan olan istihdam barometresinin ekimde 109,1 puana çıkarak, 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek düzeye ulaştığı bildirildi. İş gücü piyasası verilerinin pozitif yönde gelişmeyi sürdüreceğine işaret edilen açıklamada, "Özellikle hizmet sağlayıcılar ek personel arıyor. İstihdam barometresi, bu sektörde 2011 yılının Nisan ayından beri en yüksek seviyeye çıktı. Toptancılar ve perakendeciler de personel sayılarını artırma niyetindeler" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, kış mevsiminin yaklaşmasına karşın inşaat sektöründe de istihdam barometresinin yükseldiği, imalatın ise istihdam dinamiklerinin zayıf kaldığı...