26 / 04 / 2024

Alsancak Garı

Alsancak Garı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Hilal Aktarma İstasyonu ve Kahramanlar-Akıncılar karayolu altgeçit çalışmaları nedeniyle İZBAN’ın Alsancak Garı yönündeki aktarma seferleri, 11 Kasım'dan itibaren geçici süreyle durdurulacak

Konya Mavi Treni yarın ilk seferine çıkacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, yarın Alsancak Garı'nda saat 19.30 düzenlenen törenle Konya-İzmir-Konya hattında Konya Mavi Treni’ni ilk seferine uğurlayacak

İzmir Vahap Özaltay Meydanı'nda yol genişletme çalışmaları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Vahap Özaltay Meydanı ile Alsancak Garı arasında yaptığı yol genişletme çalışması trafiğe nefes aldırdı.

İzmir Vahap Özaltay Meydan yolu genişletildi!

İzmir Vahap Özaltay Meydanı ile Alsancak Garı arasındaki yol genişletildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışma ile Alsancak Gar duvarının 100 metrelik bölümü yıkılarak geriye alındı.

İzmir Alsancak'ta yol genişletme çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Atatürk Caddesi’nde yaşanan yoğun trafik akışını rahatlatmak için, Alsancak Garı bölgesindeki yaklaşık 100 metrelik bir bölümde yol genişletebilmek için gerekli izinleri alarak çalışmalara başladı.

Alsancak'ta raylar kalktı trafik rahatladı!

Geçmiş yıllarda Alsancak Garı ile İzmir Limanı arasındaki demiryolu bağlantısını sağlayan ancak uzun süredir kullanılmayan tren raylarının Liman Caddesi üzerinde kalan bölümü belediye ekiplerince söküldü.

Aziz Kocaoğlu'ndan Alsancak Stadı için portatif tribün önerisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Alsancak ve Atatürk stadları için geçici çözüm amacıyla gündeme getirdiği “portatif tribünlerin” kurulması konusunda kulüplere yük getirilmemesi gerektiğini belirtti...

Erdal Aksünger: Alsancak Stadı yerinde yenilensin!

Taraftar gruplarıyla birlikte basın açıklaması yapan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle maçlara kapatılan Alsancak Stadı'nın yerinde yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Erdal Aksünger: Alsancak Stadı'nın yenilenmesini istiyoruz!

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, İzmir Alsancak Stadı'nın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılmasıyla ilgili, "Alsancak Stadı'nın yerinde kalmasını, tarihine, kimliğine ve ruhuna uygun bir şekilde yerinde yenilenmesini istiyoruz" dedi.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı 2016'da hizmete girecek!

2016'da hizmete girecek olan Yüksek Hızlı Tren Garında 99 oda ve 198 yatak kapasiteli otel ile 5 bin 367 metrekare kiralanabilir alana sahip ofis yapısı ve yaklaşık 24 bin metrekare kiralanabilir alana sahip mağazalar olması hedefleniyor.

İzmir Alsancak Stadı spor tesisi olarak kalacak!

İzmir Alsancak Stadyumu'nun, uzmanların can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı yönündeki raporu üzerine kapatıldığı bildirilirken, stadyumun yerinin spor alanı olarak kalacağı belirtildi.

Bülent Delican: Alsancak Stadı AVM olmayacak!

Alsancak Stadı'nın maçlara kapatılma kararının ardından CHP İzmir milletvekilleri stat yerine "AVM mi yapılacak?" şeklinde önerge vermiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "Ne yapacaksanız onu açıklayın" diyerek çağrıda bulunmuştu

Mehmet Ali Susam: Alsancak'ın yerine yeni bir stat yapılmalıdır!

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, "Alsancak Stadı deprem güvenliği nedeniyle kapandıysa eğer, Spor Bakanlığı aynı yere yeni bir stat yapılacağını ilan etmelidir" dedi.

Aziz Kocaoğlu: Alsancak Stadyumu'nun yerine ne yapacaksınız?

İzmir Büyüksehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu depreme dayanıksız olduğu için kapatılan Alsancak Stadı'yla ilgili "Boşaltma kararı verdiğiniz Alsancak Stadı'nın yerine ne yapacaksınız? Açıklayın, öğrenelim" diye konuştu.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi temizlendi!

Her gün yüz binlerce İzmirlinin ve turistin uğradığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü nce başlatılan geniş kapsamlı temizlik sayesinde tertemiz oldu.

Alsancak Garı Haberi

Alsancak Garı

İZBAN’da normal sefer düzeninin etkilenmeyeceği, sadece Alsancak Garı’nın devre dışı kalacağı bu süreçte, ESHOT Genel Müdürlüğü Halkapınar-Alsancak arasında aktarma seferleri düzenleyecek.  


İzmir Banliyö Sistemi–İZBAN hattında yolcu sayısı her geçen gün artarken, hattın geliştirilmesi ve eksiklerin tamamlanması çalışmaları da sürüyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Hilal Aktarma İstasyonu ve Kahramanlar Akıncılar karayolu alt geçidi inşat çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi amacıyla, 11 Kasım Pazar gününden itibaren Alsancak Garı yönündeki seferlere geçici bir süre için ara verilecek. Bu süre içinde Alsancak yönüne gitmek isteyen yolcular ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından Halkapınar Aktarma İstasyonu’ndan kaldırılacak otobüslerle taşınacak. Aliağa-Menderes ve tersi istikamette halen devam eden sefer düzeni çalışmalardan etkilenmeyecek. 3 ay sürmesi planlanan çalışmalar sonunda banliyö sistemi normal düzenine dönecek. 


Hilal...