25 / 04 / 2024

Alsancak Stadının hafriyatı tamamlandı mı

Alsancak Stadının hafriyatı tamamlandı mı

2014 yılı Ağustos ayında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatılan Alsancak Stadı'ndaki yıkım çalışmalarında sona gelindi. Emektar satta hafriyat çalışmaları da tamamlanmak üzere.

İzmir Alsancak Stadı'nın akıbeti mecliste!

İzmir Alsancak Stadı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı mecliste!

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Göztepe Stadı 2020'de, Alsancak Stadı 2021'de açılacak!

İzmir'in yıllardır büyük bir özlemle beklediği Göztepe ve Alsancak Stadı'nın inşaatlarında yol yarılanırken, futbolseverleri yeni tesislerin ne zaman açılacağıyla ilgili büyük bir heyacan yaşanıyor.

Alsancak Stadı'nda tribünler tamamlandı!

Türk futbol tarihinde önemli yeri olan, milli lig başladığında ilk maçın yapıldığı, ilk golün atıldığı İzmir Alsancak Stadı'nın yeniden yapılması çalışmaları, devam ediyor. 

İzmir Alsancak Stadı'nın inşası devam ediyor!

1959 yılında kurulan ve o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi, şimdilerin Süper Lig’inde ilk maça ev sahipliği yapan İzmir Alsancak Stadı, adeta yeniden doğacak. 

Alsancak Stadı'nın yer teslimi yapıldı!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek stadın yer teslimi yapıldı. 15 bin kişilik yeni stadın son adımı da tamamlanmış oldu.

Alsancak Stadı'nda yer teslimi tamam!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stadın ihalesi için son aşama da tamamlandı.

Alsancak Stadı yenileme çalışması Temmuz'da başlıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 28 Nisan'da ihalesini yaptığı İzmir Alsancak Stadı'nın yenileme çalışmaları Temmuz ayında başlıyor...

Alsancak Stadı'nın ihalesi tamam!

2015 yılında yıkılan Alsancak Stadı'nın ihalesi tamamlandı. Yeni Stat metro İnşaat tarafından inşa edilecek.

Alsancak Stadı'nı Metro İnşaat yapacak!

Alsancak Stadı ihalesine 17 firmadan teklif geldi ancak değerlendirmeler sonucunda ihaleyi Metro İnşaat kazandı.

Alsancak Stadı'nın ihalesi tamam!

Alsancak Stadı'nın ihalesi, Ankara'da gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda saat 14.00'te başlayan ihaleye, 17 firma teklif verdi.

İzmir Alsancak Stadı'nın ihalesi 28 Nisan'da!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Alsancak Stadı'nın yenilenme ihalesinin 28 Nisan Cuma günü Ankara'da yapılacağını açıkladı. Yeni stadın iş süresi 500 gün olarak belirtildi.

İzmir Alsancak Stadı Mart'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir'de 3 yıldır yenilenmeyi bekleyen Alsancak Stadı için müjde geldi. Alsancak Stadı'nın ihalesi yapılıyor. Stadın inşaatında ara bitti, Mart ayında yeniden ihale ediliyor.

Alsancak Stadının hafriyatı tamamlandı mı Haberi

Alsancak Stadının hafriyatı tamamlandı mı

İzmir'de, Kurtuluş Savaşı sonrası Yunanistan'a taşınan Panianios Kulübü'nün 1910'da kullanmaya başladığı ve 2014 yılı Ağustos ayında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatılan Alsancak Stadı'ndaki yıkım çalışmalarında sona gelindi. Çekişmeli, heyecanlı maçlara sahne olan emektar stadın adı artık yön levhalarında kaldı.


İzmir'de kurulan, Kurtuluş Savaşı sonrası Yunanistan'a taşınan Panianios Kulübü'nün 1910'da kullanmaya başladığı Alsancak Stadı'nda tribünler ilk kez 1929'da inşa edildi. Mimar Harbi Hotan tarafından 1971'de son şekli verilen emektar tesis, 2005 Dünya Üniversite Oyunları öncesi makyajlandı. Yıkım kararı alınmadan önce İzmir kulüpleri, kendi bütçelerinden yaklaşık 700 bin TL harcayarak zemini yeniletti. Stadın kente yapılması planlanan iki yeni stat karşılığında, 2 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan protokol ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Maliye Bakanlığı'na, ticari alan yaratma amacıyla devredilmesine tepki gösteren İzmirliler...