24 / 04 / 2024

alt kiracı kontratı

alt kiracı kontratı

Borçlar Kanunu gereğince kiracı, kiraladığı taşınmazı tekrar kiraya verebiliyor. Peki alt kiracılık sözleşmesi nasıl yapılır? Alt kiracılık sözleşmesinde hangi esaslara yer verilir? İşte alt kiracılık sözleşme örneği..

Kiracılar dikkat! Alt kata su sızarsa masrafı kim karşılar...

Kiracıların evde meydana gelen sıkıntılardan karşılamak zorunda oldukları bazı masrafları ev sahipleri ile aralarında gerilim yaşamalarına neden olabilmektedir. Buna göre, alt kata su sızması durumunda kiracının herhangi bir sorumluluğu var mıdır? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Kiracı kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Kira kontratındaki bazı detaylara hem kiracı hem de ev sahipleri dikkat etmelidir. İşte o detaylar!

Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?

Kontrat konusu hem kiracı hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. “Peki Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?” İşte bu soruların yanıtı!

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Yüksek kiraların çözümü ev arkadaşı oldu!

Türkiye'de artan kira fiyatlarının çözümü ev arkadaşı oldu. Fakat ev sahibinin izni olmadan alt kiracı alınması halinde evden çıkarılma riski bulunuyor.

Kiracı alt kiralama yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında alt kiralamayı yazdı. Peki kiracı alt kiralama yapabilir mi? Kiracı alt kiralama yaptığında, alt kiracı tahliye edilebilir mi?

Kiracılar alt kiralama yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracıların alt kiralama yapıp yapamacağını kaleme aldı...

Kiracının tahliyesi hangi durumlarda istenebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, "Dükkanda 15 senedir kiracımız var. Nisan'da kontratının süresi doldu, kontrat yapmayacağım. Emsal kiralar gibi artış yaparsa anlaşabileceğimizi bildirdim. Cevap vermedi ve kirayı yatırmıyor, çıkmıyor. Hukuken ne yapmam gerekiyor?" sorusunu cevapladı.

Sivas Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında desteklerine devam eden Sivas Belediyesi, 17 Mayıs tarihine kadar uygulanacak olan "tam kapanma" sebebiyle kiracılarından mayıs ayı kiralarını almayacak.

Kirayı ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Annem ve bana bir bina miras kaldı. Biz kiraya verdik. Kiracı kiraları ödemiyor. Bir alt kattaki kiracıya sorduk, yurt dışına gittiğini söyledi. Birikmiş epey kirası var. Tahliyesi konusunda nasıl işlem başlatabiliriz?" sorusunu cevapladı.

Kaan Yıldırım'ın annesi kiracısını evden çıkartıyor!

Birlikte yaşamaya hazırlanan Kaan Yıldırım ve Hadise'ye Kaan Yıldırım'ın annesinden destek geldi. Yıldırım'ın annesi Seyhan Yıldırım, Kaan Yıldırım’a ait olan Beykoz Konakları’ndaki evin kiracısını arayarak kontratı yenilemeyeceklerini dile getirdi. 

Kiracı hangi durumlarda tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Aralık 2018’de şimdi oturduğum eve kiracı olarak girdim. Yaklaşık 60 bin TL‘lik tadilat yaptırdım. Ev sahibim tadilat ödemelerine karışmayacağını belirtmişti. Ev sahibim Haziran'da evi boşaltıp boşaltamayacağımı soruyor. Kiracı olarak haklarım nedir?' sorusunu cevapladı.

alt kiracı kontratı Haberi

alt kiracı kontratı

Alt kiracılık sözleşme örneği!

Borçlar Kanunu gereğince kiracı, kiraladığı taşınmazı tekrar kiraya verebiliyor. Bir diğer ifade ile kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebiliyor. Ya da kiracı kullanım hakkını başkasına devredebiliyor.


Ancak kiracının bu konuda mal sahibinden izin almış olması gerekiyor. Aksi halde kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemiyor.


Peki alt kiracılık sözleşmesi nasıl yapılır? Alt kiracılık sözleşmesinde hangi esaslara yer verilir?


ALT KİRACILIK SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ

1.TARAFLAR

Bir tarafta ...... kompleksinde kiracı konumunda bulunan ...... Ticaret A.Ş. (bundan sonra KİRAYA VEREN olarak anılacaktır) ile, bu …’in bağımsız “ek bina” olarak adlandırılan … bölümünü alt kiracı konumunda kiralayan ...... Sanayi Tic. A.Ş. (bundan...