25 / 04 / 2024

alt kiracı ne demek

alt kiracı ne demek

Kiracı, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor. Buna göre alt kira nedir, işte kanun kapsamında yer alan hükümler...

Altında yangın alevlendi! Gram, yarım, çeyrek altın ne kadar? 22 Ağustos 2023 canlı altın fiyatlarına hemen bakın!

Son zamanlarda birçok insan gram altın, çeyrek altın, yarım altın gibi altın türlerinin fiyatlarını yakından izliyor. Peki 22 Ağustos 2023 Salı gram, yarım, çeyrek altın ne kadar, kaç TL? İşte 22 Ağustos 2023 güncel altın fiyatları!

Gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? Altın fiyatları bugün ne kadar? 14 Ağustos Pazartesi altın fiyatları

Gram altın, çeyrek altın ve yarım altın pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Düğün sezonunun hızla devam ettiği şu günlerde canlı altın fiyatları araştırılan konular arasında geliyor. Peki gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? Altın fiyatları ne kadar? 14 Ağustos Pazartesi altın fiyatl

Altın kan kaybediyor! Yatırımcılar endişeli! Bugün çeyrek altın ne kadar oldu? 3 Ağustos 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününe düşüşle başladı. Altın kan kaybederken, yatırımcılar endişelenmeye başladı. Bugün çeyrek altın ne kadar oldu? 3 Ağustos Perşembe altın fiyatları kaç lira? 3 Ağustos 2023 altın fiyatları.

Altın gaza bastı! Gram altın fırladı! Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar? 2 Ağustos 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçüncü günü gaza bastı. Gram altın ise adeta fırladı.  Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar? 2 Ağustos 2023 altın fiyatları...

Ne altın ne de dolar! Şuan bedava gibi görünen o yatırım aracı 30 TL olacak! Alan köşeyi dönecek

Ekonomist Mert Başaran'dan yatırımcıları yakından ilgilendirecek kritik bir açıklama geldi. Şuan fiyatı bedava gibi görünen yatırım aracının ilerleyen zamanlarda 30 TL olacağını söyledi. Ne altın ne de dolar, alan köşeyi dönecek...

Gram altın 1.650 TL'yi aştı! Çeyrek, Cumhuriyet, tam altın ne kadar oldu? 15 Temmuz Cumartesi canlı altın fiyatları

Altın ABD enflasyon rakamı sonrası 1.650 TL'yi aştı. Rekor üstüne rekor kıran altın, yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başardı. Peki Cumhuriyet, tam altın ne kadar oldu? 15 Temmuz Cumartesi canlı altın fiyatları.

Altın tozu dumana kattı! Gram altın rekor kırdı! Bugün çeyrek, Cumhuriyet, Ata ve gremse altın ne kadar oldu? 

ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesi ile altın fiyatların rekor kırdı. Altın adeta tozu dumana katarken, çeyrek, Cumhuriyet, Ata ve gremse altın ne kadar oldu? 13 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Altın yine göklerde! Altın yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek! Bugün gram, çeyrek, Cumhuriyet altını ne kadar?

Altın fiyatların haftanın ikinci işlem gününde  de yine göklerde işlem görüyor. Altının ons fiyatı 1930 dolardan işlem görürken gram altın, çeyrek ve cumhuriyet altını ne kadar oldu? Altın yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek. 11 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Altın şaha kalktı! Gram altın fırladı! Çeyrek, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 7 Temmuz 2023 altın fiyatları

Altrın fiyatları bugün şaha kalktı. Gram altın 1650 TL sınırına dayandı. Çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? Yatırımcılar son dakika altın fiyatlarını araştırıyor. İşte 7 Temmuz 2023 altın fiyatları.

5 Temmuz canlı altın fiyatları: Kapalıçarşı gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, Atabeşli ve gremse altın ne kadar?

Altın fiyatları 5 Temmuz Çarşamba günü yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca kişi sabahın erken saatlerinden itibaren Kapalıçarşı canlı altın fiyatlarını merak ediyor.  5 Temmuz  gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, Atabeşli ve gremse altın ne kadar?

Altın yatay seyrediyor! Bugün gram, çeyrek, yarım, Cumhuriyet, Ata altın ne kadar? 2 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları resmi bayram tatilinin ardından yatay seyretmeye devam ediyor. Yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Bugün gram, çeyrek, yarım, Cumhuriyet, Ata altın ne kadar? 2 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Altın yatay seyrediyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 29 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

29 Haziran Perşembe günü altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bayram öncesi rekor seviyeye ulaşan altın fiyatları bugün de merak ediliyor. Altın bugün yatay seyrediyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 29 Haziran 2023 altın fiyatları.

1 gram altın ne kadar? Altın fiyatları bugün düştü mü? İşte 28 Haziran 2023 tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları..

Altın fiyatlarında yükseliş devam ederken bayramda altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, 1 gram altın ne kadar? Altın fiyatları bugün düştü mü? İşte 28 Haziran 2023 tam, yarım, cumhuriyet, gram ve çeyrek altın fiyatları...

alt kiracı ne demek Haberi

alt kiracı ne demek

Alt kira nedir?

Türk Borçlar Kanununa göre, kiracı kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşulu ile, kiraya konu olan gayrimenkulü tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebiliyor.


Aynı zamanda kiraya verenin yazılı rızası ile kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçiyor ve devreden kiracı, kiraya verene karşı borçlarından kurtuluyor. Kanun kapsamında yer alan "Alt kira" ile "Kira ilişkisinin devri" ile ilgili hükümler şu şekilde sıralanıyor;


Alt kira ve kullanım hakkının devri

MADDE 322- Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.


Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez.


Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka...