19 / 04 / 2024

altyapı kazı izni harcı

altyapı kazı izni harcı

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun tarafından eski haline getirilen toprak ve stabilize zeminler için zemin tahrip bedeli tahsil edilmemesine dair açtığı davada yeni gelişme yaşandı....

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı başladı! 

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak stratejik hatlardan Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesimi için kazı çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle başladı.

Gemlik'te 600 yıllık mahallelere imar izni verilemiyor!

Gemlik'in Büyükkumla, Narlı ve Karacaali mahallelerine 1990'da çıkan Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Evlerinde oluşan hasarları bile onaramayan ev sahipleri, imar izni olmadığı için altyapı çalışmalarının aksadığını ve doğalgaz kullanamadıklarını belirtti...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kapalıçarşı'nın altyapısı kazısız yenileniyor!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (İSKİ), Kapalıçarşı'nın yeraltı atık su hattının yenilenmesi ve içme suyu hattı döşenmesi işlemi kazı yapılmadan gerçekleşiyor.

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017!

Kazı izni ile ilgili hükümler, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017..

Ankara'da kazı sezonu açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) kazı sezonunu bugün itibariyle yeniden açıyor.

Ankara kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor!

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu kararıyla, 31 Ekim'den beri arıza ve acil durumlar dışında altyapı çalışmalarına kapalı olan kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor.

Şanlıurfa TDİ Organize Sanayi'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Şanlıurfa TDİ Organize Sanayi Bölgesi İşletme temel kazısı, çevre koruma duvarı ve yağmursuyu şebekesi inşaat işinden müteşekkil altyapı yapım işini ihale edecek. İhalenin keşif bedeli 54 milyon 890 bin 17 TL.

Ankara'da kazı sezonu 1 Nisan'da açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu'nda, 2016 kazı sezonunun 1 Nisan'da açılıp 31 Ekim'de sona ermesi kararlaştırıldı.

altyapı kazı izni harcı Haberi

altyapı kazı izni harcı

Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO A.Ş dava sonucu hakkında açıklama yaptı. 

Ankara 6. Vergi Mahkemesi karar verdi
Belediye Gelirleri Kanunu'nun mükerrer 79'uncu maddesi kapsamında, Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun tarafından eski haline getirilen toprak ve stabilize zeminler için zemin tahrip bedeli tahsil edilmemesine dair talebi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce reddedilmesi üzerine açılan ve Ankara 6.Vergi Mahkemesinde görülen dava şirketin lehine sonuçlandı. 

İstinaf yoluna gidilecek
Ankara 6. Vergi Mahkemesi tarafından istinaf yolu açık olmak üzere verilen karar hakkında anılan Belediye tarafından istinaf yoluna gidilmesi halinde süreçteki gelişmeler hakkında bilgi verilecek.

Zemin tahrip bedeli ödemeyecek
Karara göre, asfalt, toprak ve stabilize zeminler için devam etmekte olan yatırımlar dahil olmak üzere, bundan böyle Büyükşehir ve ilçe belediyelerine...